5.6.13

Κατά χιλιάδες συρρέουν οι Τούρκοι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ...


Oργη για τον τρίτο νεκρό...
Άκαρπη απέβη η συνάντηση εκπροσώπων της τουρκικής εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, Μπουλέντ Αρίντς.

Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα Ταξίμ», που οργανώνει τις....
διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν, μέχρι η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αρίντς, οι «απεσταλμένοι», όπως δήλωσαν, των διαδηλωτών, ανακοίνωσαν ότι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, τα οποία απευθύνονται στον πρωθυπουργό της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, καταδίκασαν τη ρητορική του Τούρκου πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησαν ότι «υποκινεί εμφύλιο πόλεμο» και «προσβάλλει» τους πολίτες.

Παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία για τις διαδηλώσεις, τόνισαν ότι τουλάχιστον 2.319 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ενώ περισσότεροι από 4.000 είναι οι τραυματίες σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις περιβαλλοντικές συνέπειες των σχεδίων δόμησης στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, καλώντας την επίσης να αναθεωρήσει τα πλάνα της για το χτίσιμο νέας γέφυρας, αλλά και νέου αεροδρομίου.

Ακόμη, κάλεσαν τον Ερντογάν να εγκαταλείψει το σχεδιασμό του για την ανέγερση οθωμανικού μνημείου στην πλατεία Ταξίμ.

Όσο για την αστυνομική βία, οι εκπρόσωποι της «Πλατφόρμας Ταξίμ» ζήτησαν να απαγορευθεί η χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού, καθώς και να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι οι αξιωματούχοι της αστυνομίας, που εμπλέκονται στα επεισόδια.

Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συρρέουν στην πλατεία Ταξίμ, υστερα  και από τον τρίτο νεκρο.
 Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από δύο διαφορετικά σημεία κρατώντας κόκκινες ή άσπρες σημαίες και καταφθάνουν στην πλατεία Ταξίμ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: