5.6.13

Σάλος από το «φάουλ» Σκορδά...




Συναγερμός σήμανε στο Μαξίμου όταν πληροφορήθηκαν την απάντηση που έδωσε ο Θανάσης Σκορδάς στην ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την οποία άνοιγε για πρώτη φορά θέμα άρσης του...
παγώματος στους πλειστηριασμούς.

Ο εκνευρισμός μεταξύ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ήταν διάχυτος και με «διαρροές» άρχισαν να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους πως δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης και πως «αυτή η πρόταση είναι άκαιρη».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πήρε στο τηλέφωνο τον Θανάση Σκορδά και του ζήτησε να ανασκευάσει. Μέσα σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική δήλωση προσπαθώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: