6.6.13

Άτεγκτος ο εισαγγελέας για το δολοφόνο του Σεργιανόπουλου...

Ενοχή για αδικήματα που επισείουν ποινή ισόβιας κάθειρξης πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γεωργιανό που κατηγορείται για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, κρίνοντας εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που...
επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο “επικίνδυνη προσωπικότητα” και συνάμα “ιδιαίτερα έξυπνο άτομο”, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος “ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να θάψει μέσα στη σιωπή το θύμα.”

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος Δαυίδ Μουρτινέλι, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έκανε να αισθανθεί έντονη προσβολή γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος.

“Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Δεν έκανα τέτοιου είδους δουλειά. Λυπάμαι αφάνταστα γι' αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από τον Θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε”, είπε ο 34χρονος Γεωργιανός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας με 21 μαχαιριές του γνωστού ηθοποιού, στις 3 Ιουνίου 2008, ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου πριν δύο μήνες, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης για συνολική ποινή 20 χρόνια και 10 μήνες στον κατηγορούμενο, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό το πρότερο έντιμο βίο...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: