6.6.13

Αποφυλάκιση ζητεί και πάλι η Βίκυ Σταμάτη...


Πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα αλλοιώσεις στο στήθος της, αποχωρισμό από τον εξάχρονο γιο της, ο οποίος πλέον «εκδηλώνει μερική απάθεια και ψυχικό μούδιασμα, ανασφάλεια, φόβο, σύγχυση και...
δυσπιστία για την τύχη των γονέων του» αλλά και κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος της, επικαλείται η Βίκυ Σταμάτη και ζητεί με αίτησή της στο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας την αντικατάσταση της προφυλάκισης της με την επιβολή περιοριστικών όρων – υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι της, απαγόρευση εξόδου από τα γεωγραφικά όρια του νομού Αττικής και εμφάνιση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

«Έχουν προκύψει νέα πραγματικά περιστατικά που καθιστούν αναγκαία την άμεση αντικατάσταση της προσωρινής μου κράτησης με περιοριστικούς όρους, διότι διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η προσωπική μου υγεία και η ψυχική υγεία του τέκνου μου» αναφέρει η Βίκυ Σταμάτη στην αίτησή της και καλώντας τους δικαστές να εξετάσουν την αίτησή της με «ανθρωπιστική διάθεση» υπογραμμίζει: « Ήδη πριν την προφυλάκισή μου είχαν διαγνωσθεί μέσω μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχου σοβαρά ευρήματα στους δυο μαστούς μου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δια της υποβολής μου σε χειρουργική επέμβαση. Διαρκούντος του εγκλεισμού μου στη φυλακή, εκδήλωσα και εξακολουθώ να εκδηλώνω συμπτώματα πόνου και στους δύο μαστούς και δυσκαμψίας σε κινήσεις. Με ένα απαλό έστω άγγιγμα είναι αισθητά κάποια από τα πολλαπλά ογκίδια που φέρω σε αμφότερους τους μαστούς».

Η κ. Σταμάτη, αφού αφήνει αιχμές στην αίτησή της και για μη έγκαιρη παραπομπή της της σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα, όπως λέει «να εξελιχθεί επί τα χείρω το πρόβλημα της υγείας μου» αναφέρεται στις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη στο νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στις 10 Μαΐου. «Στο Κέντρο Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων του Νοσοκομείου υποβλήθηκα σε MR1 μαστογραφία, η οποία συνοπτικά αποκάλυψε τα εξής ευρήματα: «Και οι δύο μαστοί παρατηρήθηκαν πυκνοί με παρουσία στοιχείων ίνωσης και ουλωδών αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς, με παρουσία πολλαπλών οζόμορφων αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς που κυμαίνονται από μερικά χιλιοστά έως 1 εκατ».

Σύμφωνα με την ίδια, «η πλειονότητα των αλλοιώσεων περισσότερο θα μπορούσε να συσχετισθεί να παρουσία ιναδενωμάτων πλην όμως είναι ανέφικτο να αποκλεισθεί από την παρούσα εξέταση η πιθανότητα συνύπαρξης αλλοιώσεων άλλου ιστολογικού τύπου.» ενώ «η ιατρική γνωμάτευση του ιατρού Γραββάνη καταλήγει: «συνίσταται η παραπομπή της ασθενούς σε ογκολογικό Νοσοκομείο και η διαγνωστική προσπέλαση από ειδικό χειρουργό ογκολόγο».

Στη συνέχεια, η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου και βασικού κατηγορούμενου στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναφέρεται στην επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

«Ο Διευθυντής χειρουργός του Νοσοκομείου βεβαιώνει στην από 21/5/2013 γνωμάτευσή του ότι εξετάστηκα, παραπονούμενη για ευαισθησία και άλγος αμφοτέρων των μαστών παρουσία ψηλαφητών ογκιδίων, και ότι μετά την κλινική εξέταση και τη μελέτη των παρακλινικών εξετάσεων συστήθηκε η κυτταρολογική εξέταση των μεγαλύτερων εξ αυτών» υποστηρίζει η κ. Σταμάτη και προσθέτει: «Επίσης ο ιατρός Γεώργιος Κινόγλου του Νοσοκομείου βεβαίωσε στην από 21/5/2013 ιατρική του γνωμάτευση ότι αφενός βρέθηκαν φλεγμονώδεις αλλοιώσεις στον υποδόριο κυτταρολιπώδη ιστό και οζώδεις αλλοιώσεις για τις οποίες συνιστάται μεταξύ άλλων διαδερμική λήψη βιοψιών».

Η κυρία Σταμάτη στην αίτησή της επισημαίνει πως ακόμη «και στην περίπτωση που διαγνωσθεί ότι φέρω μόνο καλοήθεις όγκους στο στήθος, απαιτείται λεπτή χειρουργική επέμβαση για την προσεχτική αφαίρεσή τους, ανάλογα και με την φυσιολογία του κάθε ογκιδίου, διότι μόνο κατά την διάρκεια της επέμβασης θα διαφανεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και σε τι βαθμό θα πρέπει να επεκταθεί η μαστεκτομή».

«Ο αποχωρισμός από το παιδί μου μας έχει συντρίψει και τους δυο» Στην συνέχεια, σύζυγος του πρώην υπουργού αναφέρεται στον γιο της, ηλικίας μόλις έξι ετών: «Ο ξαφνικός αποχωρισμός από τον υιό μου, 13 μήνες τώρα, έχει συντρίψει ψυχολογικά και σωματικά και τους δυο. Η μόνη επί 13 μήνες τώρα επαφή μου με το εξάχρονο παιδί μου περιορίζεται σε μία συνάντηση, μιας ώρας, κάθε Κυριακή πρωί στον κήπο των αντρικών φυλακών» επισημαίνει και προσθέτει: «…Κι ενώ αρχικά πίστευα ότι το παιδί μου ζούσε σε μια εικονική πραγματικότητα και ότι δεν είχε αντιληφθεί τον λόγο της βίαιης απομάκρυνσής του από τους γονείς του και ποιος είναι στην πραγματικότητα ο τόπος, όπου πλέον κάθε Κυριακή πρωί μας συναντά, αφού του λέγαμε ότι τάχα είναι νοσοκομείο, πλέον με τις ερωτήσεις του και τις απορίες που διατυπώνει συνειδητοποιώ ότι αντιλαμβάνεται πως μας επισκέπτεται στη φυλακή. Το παιδί μου σηκώνει ένα τεράστιο συναισθηματικό φορτίο και προσπαθεί να το διαχειριστεί, αλλά η αντικειμενική αδυναμία για ένα παιδάκι της ηλικίας του υιού μου είναι προφανής».

Του μιλάω για ώρες από το καρτοτηλέφωνο Η κ. Σταμάτη περιγράφει στην αίτησή της τον τρόπο επικοινωνίας της με τον εξάχρονο γιο της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταναλώνω ώρες, μιλώντας του από το καρτοτηλέφωνο, στην αγωνιώδη προσπάθειά μου να αναπληρώσω έστω με αυτόν τον τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υποκατάστατο της επαφής γονιού και τέκνου, τον χαμένο χρόνο με το παιδί μου και για να παίρνει δύναμη από τη φωνή μου. Μέχρι και αναφορές σε ήρωες της μυθολογίας κάνουμε και ξετρελαίνεται. Και άλλο τόσο μεγεθύνεται ο πόνος μου και ο οδυρμός μου που λείπω από το πλευρό του μονάκριβου τέκνου μου που τόσο πολύ με χρειάζεται κοντά του. Δεν θέλω να το εκλάβετε ως υπερβολή αυτό που θα Σας πω, ότι μέσα στη φυλακή και ενώ βυθιζόμουν στην απελπισία, αισθανόμενη ότι το παιδί μου είναι εκτεθειμένο σε κινδύνους και εγώ ανήμπορη να το προστατεύσω, μέχρι που επιδόθηκα σε δημιουργίες ζωγραφικής με αφιερώσεις λατρείας της μάνας προς τον μονάκριβο γιο της που του δίνω κάθε Κυριακή, όταν με αποχωρίζεται, μετά την μία ώρα επισκεπτηρίου».

«Τα νέα δεδομένα που με αθωώνουν» Επικαλούμενη, τέλος την κατάθεση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Ν. Μαϊτου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των χρυσών μιζών με βασικό κατηγορούμενο τον σύζυγο της Άκη Τσοχατζόπουλου, η Β. Σταμάτη κάνει λόγο για κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος της, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

– Το δικαστήριο δεν απέρριψε την ένστασή της για το «απαράδεκτο της ασκηθείσας ποινικής δίωξης αναφορικά με την κατηγορία της απόκτησης περιουσίας με τη μορφή καταθέσεων σε λογαριασμό μου στην τράπεζα UBS ύψους 120.000 ελβετικών φράγκων».

– Η εξέταση του κ. Μαϊτού, απέκλεισε την δική της δόλια συμμετοχή σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από την παθητική δωροδοκία που φέρεται ότι τέλεσε ο σύζυγός της. Όπως αναφέρει η κ. Σταμάτη, ο συγκεκριμένος μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι η ίδια δεν είχε σχέσεις με κανένα από τους συγκατηγορουμένους της, πλην του συζύγου της, ούτε όμως και με τις εταιρίες Torcaso, Nobilis, Bluebell.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο κ. Μαϊτός επιβεβαίωσε πως το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με δάνειο της Eurobank και ότι δεν η ίδια δεν υπήρξε ποτέ δικαιούχος ή συνδικαιούχος κανενός τραπεζικού λογαριασμού η λογαριασμού συγκατηγορουμένου μου ή κάποιας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες...
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: