24.6.13

Τέρενς Κουίκ: Στην Αλβανία ψήφισαν και οι φυλακισμένοι....


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αυτόπτης μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού σε εκλογικό τμήμα της γείτονος!
Ένα περιστατικό, ενδεικτικό του κλίματος μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές στην Αλβανία, αποκάλυψε ο Τέρενς Κουίκ, σε ...
συνέντευξη που παραχώρησε στο epirus-ellas.gr.

Όπως ανέφερε, στο εκλογικό κέντρο 2112, η κάλπη έκλεισε στις 19:05, ωστόσο 50 λεπτά αργότερα, μπήκε στην αίθουσα ένας άνδρας 35 ετών, συνοδεία δύο ακόμη, ο οποίος αφού έδειξε ένα ταμπελάκι της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ζήτησε και πήρε 35 ψηφοδέλτια για να ψηφίσουν κάποιοι φυλακισμένοι, όπως είπε.

Ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δήλωσε:

«Στην αρχή είπε ότι ήταν απόφαση του αλβανικού Δικαστηρίου. Μετά απευθυνόμενος σε εμένα είπε ότι ήταν απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής. Του εξήγησα ότι εγώ είμαι εκεί ως παρατηρητής, δεν μπορώ να παρέμβω και ότι θα καταγράψω το συμβάν για να το διερευνήσει ο ΟΑΣΕ. Όπως και το έκανα, όπως το έκανε και η εφορευτική επιτροπή, με δεδομένο ότι ο τύπος αυτός τα πήρε τελικά τα ψηφοδέλτια κι έφυγε τρέχοντας».

Φυσικά και δίνονται ψηφοδέλτια στις φυλακές της Αλβανίας, ανέφερε ο κ. Κουίκ, πρόσθεσε ωστόσο πως «ο συγκεκριμένος τύπος μου είπε ότι Παρασκευή βράδυ κουβάλησαν στις φυλακές της περιοχής και άλλους κρατούμενους που δεν τους είχαν… υπολογίσει!».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουίκ, ανέφερε τηλεφωνικά το περιστατικό στον ΟΑΣΕ, ο οποίος διερευνά ήδη την υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: