8.6.13

ΚΥΠΡΟΣ: Σχεδόν έτοιμη η ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών - Ποιοι διεκδικούν θέσεις...

Λευκωσία: Μια εβδομάδα πριν από την πρώτη συντακτική και εκλογική συνέλευση της Συμμαχίας Πολιτών το παζλ της ηγεσίας του κινήματος φαίνεται να έχει κλείσει.
Σίγουρη η προεδρία για τον Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος αναμένεται ότι θα ..
.καταθέσει την υποψηφιότητά του τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων.

Αν και στη Συμμαχία Πολιτών είχε καταφτάσει και υποβολή υποψηφιότητας από πλευράς Ιεζεκιήλ Κυριάκου για τη θέση του προέδρου, ωστόσο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτή θα αποσυρθεί και ο κ. Λιλλήκας θα είναι πρόεδρος χωρίς ανθυποψήφιο.

Για τις πέντε θέσεις συντονιστών υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι υποψήφιοι. Έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Άγης Αγαπίου, Στέλιος Αμερικάνος, Ανδρέας Αποστόλου (πρόεδρος πρωτοβουλίας νέων), Σίμος Αγγελίδης, Τάσος Κύζας και Σταύρος Αλαμπρίτης. Οι δύο τελευταίοι θα διεκδικήσουν τη θέση συντονιστή οργανωτικού.

Σ’ ό,τι αφορά τους υπόλοιπους ακόμα δεν υπήρξε κατάληξη για το ποιες θέσεις θα καταλάβουν, αν και φαίνεται να υπάρχει ένα προβάδισμα του Στέλιου Αμερικάνου έναντι του Άγη Αγαπίου για τον πολιτικό συντονιστή, θέση που ιεραρχικά έρχεται μετά από αυτήν του προέδρου της Συμμαχίας.

Την ίδια ώρα, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την 15μελή πολιτική σύγκλητο της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μέχρι στιγμής υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί από τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Ελένη Μάντολες, Γιάννο Κοζάκο, Δώρο Παφίτη, Λεωνίδα Αλεξάνδρου, Παναγιώτη Σαββίδη, Βάσο Αργυρίδη, Βασίλη Κυπριανού, Στράτο Παναγίδη, Χριστόφορο Σκαρπάρη, Μαρίλια Παναγιώτου, Μαρίνα Δημητρίου, Ντίμη Μαυρόπουλο, Αχιλλέα Αχιλλέως, Μάριο Μιχαήλ, Μάρκο Μάρκου και Άννα Θεολόγου.

Σ’ ό,τι αφορά στα στελέχη που αποχώρησαν από το ΕΥΡΩΚΟ και βρίσκονται τώρα στη Συμμαχία έχουν όλοι αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους. Ο Νίκος Κουτσού θα είναι σίγουρα ο βουλευτής της Συμμαχίας, ο Στέλιος Αμερικάνος θα καταλάβει θέση συντονιστή και οι Στράτος Παναγίδης, Γιάννος Κοζάκος και Μαρίνα Δημητρίου θα συμμετέχουν στην Πολιτική Σύγκλητο.

Από τους παλαιότερους υποστηριχτές του Γιώργου Λιλλήκα πέραν του Άγη Αγαπίου που θα είναι στην ηγεσία της Συμμαχίας, υπάρχει ανοικτός διάλογος και με τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Δώρο Χριστοδουλίδη.

* Ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού επισκέφθηκε χθες το γενικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Λόγω του ιστορικού του, οι ιατροί του συνέστησαν όπως παραμείνει για ακόμη 2-3 μέρες προκειμένου να ολοκληρώσει τις εξετάσεις και να αναπαυθεί, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του.

Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: