1.6.13

Τι τρέχει τελικά με την ΕΡΤ;...



crimenet.gr
Παρά τις διαψεύσεις από πλευράς κυβέρνησης για τα όσα ανέφεραν τα δημοσιεύματα για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, όλα δείχνουν ότι κάτι τρέχει με τη δημόσια τηλεόραση.

Και αυτό προκύπτει από...
δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη, που κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι για τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Άλλη Όψη» παραδέχθηκε ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων έχει γίνει συζήτηση για αλλαγές, υποστηρίζοντας όμως ότι θα πρέπει «σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ».

Ωστόσο, πέταξε και το «καρφί» του, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αναβαθμιστεί η δημόσια τηλεόραση, αλλά αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων».

Και, όπως ανακοίνωσε, αυτά ακριβώς τα «προβλήματα» θα τεθούν επί τάπητος την επόμενη φορά που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Έλλη Στάη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση του προσωπικού.

Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα περισσότερο μιλώντας για σχέδιο μιας νέας δημόσιας τηλεόρασης και κατονόμασε ως αρμόδιους για να το εκπονήσουν, εκτός από τον Σίμο Κεδίκογλου, τους Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Μανιτάκη, δηλαδή τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχουν αναλάβει το «μαχαίρι» στους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Έλλη Στάη:

«Δεν έχουμε συζητήσει για την ΕΡΤ και δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να πάψει να έχει δημόσιο φορέα τηλεόρασης. Ούτε σήμερα μιλήσαμε για τα θέματα αυτά. Θα πάνε στην επόμενη συνάντηση. Δεν υπάρχει το θέμα αυτό όπως έχει δημοσιευτεί.

Δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαίνει τηλεόραση θεσμική, σύγχρονη, θεσμικής ποιότητας, δεν μπορεί να είναι αντίγραφο κακό των ιδιωτικών, έχει εξαιρετικούς τεχνικούς με τεράστια εμπειρία. Πρέπει να εμφανιστεί το σχέδιο, να μας παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο.

Δεν το ξέρω αυτό (για απολύσεις) πρέπει να γίνει αξιολόγηση του προσωπικού. Παρουσιάζετε το κεντρικό δελτίο. Σας έχω πάρει τηλέφωνο ποτέ; Καμία παρέμβαση. Εμείς δεν θέλουμε καμία παρέμβαση.

Θα πάμε σε μια πρέπουσα, αρμόζουσα (δημόσια τηλεόραση), η διοίκηση της ΕΡΤ δεν πρέπει να εκφραστεί; Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εκφραστούν; Αν δεν πάρουνε οι ενδιαφερόμενοι την πρωτοβουλία μετά θα λένε «μα την πήρε κάποιος άλλος την πρωτοβουλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: