24.6.13

Μπαρόζο: Ορισμένοι πολιτικοί της Αριστεράς έχουν ίδιο λόγο με την Ακροδεξιά...

Επίθεση σε ορισμένους ευρωπαίους πολιτικούς της Αριστεράς "που έχουν ακριβώς τον ίδιο λόγο με την ακροδεξιά" εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με αφορμή τη δήλωση του...
γάλλου υπουργού Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ που κατηγόρησε τον Μπαρόζο ότι δίνει τροφή στην ακροδεξιά με τις πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, "καλό θα ήταν ορισμένοι πολιτικοί της Αριστεράς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να επιτίθενται στην Ευρώπη και να την καθιστούν αποδιοπομπαίο τράγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν."

Αλλά και ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ τη Δευτέρα καταφέρθηκε εναντίον Μοντεμπούρ, ο οποίος επέκρινε την Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του "παράλογες", τονίζοντας ότι η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί άλλους για τα δικά της προβλήματα.

"Έχω βαρεθεί να βλέπω υπουργούς σαν τον κ. Μοντεμπούρ να λένε πάντα ότι φταινε οι άλλοι, να μεταθέτουν τις ευθύνες και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους", δήλωσε ο Μπαρνιέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

"Όμως, αυτό δε θα γίνεται για πολύ ακόμα γιατί η ώρα της αλήθειας θα φθάσει κάποια στιγμή, φθάνει για τον υπουργό", τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

"Δείτε πώς μερικές χώρες στην Ευρώπη, με την ίδια Επιτροπή, τα πηγαίνουν καλύτερα από τη Γαλλία. Η Γερμανία τα πηγαίνει καλύτερα γιατί υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα", πρόσθεσε ο Γάλλος πρώην υπουργός, του κεντροδεξιού κόμματος UMP.

Ο Μοντεμπούρ θεωρεί τη λιτότητα υπεύθυνη για την άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 46,2% σε τοπικές εκλογές, χθες, στην πρώην περιφέρεια του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: