18.6.13

Παθητική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ...

Παθητική διαμαρτυρία στην Ταξίμ πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Τούρκος Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος στεκόταν όρθιος στο κέντρο της πλατείας από τις έξι το απόγευμα έως τα ξημερώματα της Τρίτης. Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε στις 2 το πρωί...
αρκετά από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Γκιουντούζ, ενώ ο τελευταίος αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Ο Ερντέμ Γκιουντούζ στην Ταξίμ -AFP PHOTO/MARCO LONGARI Ο Ερντέμ Γκιουντούζ στην Ταξίμ -AFP PHOTO/MARCO LONGARI
Η διαμαρτυρία του τούρκου πολίτη έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, με τον τίτλο «standing man». Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο Γκιουντούζ επρόκειτο να συνεχίσει παραμείνει στην πλατεία για ένα μήνα.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, τον προσέγγισαν αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνα στον σάκο που είχε δίπλα του και όταν είδαν ότι ο σάκος περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.

Ωστόσο από τα μεσάνυχτα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος γύρω του, ενώ δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα όπου δημοσιεύονταν φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία.

Παρόμοια διαμαρτυρία βρισκόταν χθες σε εξέλιξη και στην Άγκυρα, όπου μία γυναίκα στεκόταν όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: