27.6.13

Γιατί ο Στουρνάρας εκνεύρισε τον Λαφαζάνη;...





Eντονη ήταν η αντίδραση των «λαφαζανικών» σε άρθρο των οικονομολόγων Βαρουφάκη-Γκάλμπρεϊθ στους New York Times, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, «καθησυχάζουν» την...
Ουάσινγκτον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ θα βγάλει, αλλά ούτε και αντιαμερικανική συμπεριφορά θα δείξει.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra, είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στους εν λόγω οικονομολόγους, στέλνοντας ένα μήνυμα και στην ηγεσία της Κουμουνδούρου -καθότι οι Βαρουφάκης-Γκάλμπρεϊθ συγκαταλέγονται στους προνομιακούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα.
Όμως, η κριτική των «λαφαζανικών» στο άρθρο των δύο οικονομολόγων είχε και… συνέπειες, με αποτέλεσμα χθες να ανέβει η πίεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή. Σε μια λογομαχία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλέστηκε το συγκεκριμένο άρθρο και «κάρφωσε» τον Λαφαζάνη, αναφέροντας ότι «είδε (σ.σ. Ο Στουρνάρας) ότι μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε». Τότε, ο Λαφαζάνης κοκκίνισε, άρχισε να φωνάζει και… κατακεραύνωσε τον υπουργό Οικονομικών, ενημερώνοντάς τον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται «και τους νεοαποικιοκράτες (sic) των ΗΠΑ, αλλά και της Γερμανικής Ηνωμένης Ευρώπης» (επίσης sic).


πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: