13.6.13

Ενταση στην Πάτρα, για το λουκέτο της ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)...


Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης, εργατικά σωματεία, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, εκπρόσωποι φορέων, πολίτες και...
φοιτητές δίνουν το παρών.

Ωστόσο ένταση προκλήθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης, ο οποίος δέχτηκε αποδοκιμασίες ενώ διαδηλωτές του πήραν το μικρόφωνο.

Δείτε βίντεο.

07.00 Συνεχίζεται και στην Πάτρα ο αγώνας εργαζομένων , εκπροσώπων φορέων και πολιτών ενάντι στον "ξαφνικό θάνατο" της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία χθες το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, το ραντεβού ανανεώνεται για σήμερα στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας καλούσαν τον κόσμο να δώσουν και σήμερα ηχηρό παρών.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απεργία και συγκέντρωση αναφέρει:

"ΓΣΕΕ και ΑΔΕΣΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (Αριθμ. Α 139) βάζει η Κυβέρνηση την ταφόπλακα στην Αντικειμενική Ενημέρωση, στην Πολυφωνία, στον Πολιτισμό, στη Δημοκρατία.

Η ΕΡΤ απαιτείται να είναι ανοικτή, είναι ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας καταδικάζοντας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της ΕΡΑ Πάτρας, ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, με την κάλυψη πολλών γεγονότων πολιτιστικών, θρησκευτικών, αθλητικών και πρώτιστα κοινωνικών για το σύνολο των ΟΤΑ στη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο για το Δήμο Πατρέων.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ανοίγοντας την πιο μαύρη σελίδα μετά τη μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν στις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡA Πάτρας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αποδέσμευσή της από την εκάστοτε Κυβέρνηση και κάθε κέντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο. Η ΕΡΤ είναι κτήμα όλων των Ελλήνων πολιτών.

Οι αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η Κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Αριθμ. Α 139).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Πέμπτη 13/06/2013 στην Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 10:00 π.μ. μετά από πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας".

Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ).

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ "Άγ. Ανδρέας" αναφέρει:

"Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, με έναν πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο αποφάσισε να βάλλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η Κυβέρνηση με μεθοδικό και αυταρχικό τρόπο και με συνοπτικές διαδικασίες προχωράει στην διάλυση των Δημόσιων Οργανισμών, στην κατάργηση και Συγχώνευση Τμημάτων και Υπηρεσιών, στέλνοντας στην ΑΝΕΡΓΙΑ σε πρώτη φάση και μάλιστα μέχρι τέλος του Ιουλίου, 14.500 Εργαζόμενους, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στην Τρόϊκα.

Συμπαραστεκόμαστε στους Εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε όλους τους Συναδέλφους – Μέλη μας να συμμετάσχουν:

- Τόσο στο σημερινό απογευματινό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, στις 7 στην Πλατεία Γεωργίου.

- Οσο και στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ, την 13η του Ιούνη.

- Αλλά και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, που διοργανώνουν το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, αύριο το Πρωί στις 10:00 στην Πλατεία Γεωργίου.

Αγωνιζόμαστε και εμείς, όπως όλοι οι ΄Ελληνες Εργαζόμενοι, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας που με συνοπτικές και πρωτοφανείς διαδικασίες επιδιώκουν να διαλύσουν τους Δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες Εργαζόμενους στις λίστες των Ανέργων".

Κλειστές θα είναι σήμερα λόγω της απεργίας οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ

Επίσης απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου έχει ως εξής:

"Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013,αντιδρώντας στην απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 11π.μ.πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λ. Μεσογείων).

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας".

Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στα μέσα μετάφορας, στην Αθήνα. Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως της 9 π.μ.

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποίησουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις μεταξύ 15:00 - 17:00.

Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία των Δημοσιογραφικών Ενώσεων.



thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: