9.6.13

Προς αυτοδιάλυση ο ΣΥΝ...

Τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει σήμερα ο Συνασπισμός, η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν 21 χρόνια μετά την ίδρυσή του στο δρόμο για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Την απόφαση αναμένεται να λάβει η...
Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ που θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 11:00 το πρωί. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις 16:00.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά πλειοψηφία, καθώς το Αριστερό Ρεύμα, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδεολογικό «ρεύμα» εντός του ΣΥΝ, έχει εκφράσει ενστάσεις και δεν αποκλείεται να καταψηφίσει.

Το Αριστερό Ρεύμα με βασικό εκφραστή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιμένει ότι η αυτοδιάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λάβει χώρα μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο διάσημα 10 έως 14 Ιουλίου στο Κλειστό Φαλήρου. Πάντως η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου.

Παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, που προϋποθέτει αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ αναμένεται να αποτελέσει ένα μήνυμα και για τις άλλες συνιστώσες, ενώ ορισμένες εξ αυτών εκφράζουν έντονη δυσφορία για τον δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΝ.

Ήδη οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν κανονικά. Οι εγγραφές των νέων μελών βρίσκονται σε εξέλιξη και έως τις 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές όσων μελών θα έχουν δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο. Όσοι εγγραφούν μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον η Οργανωτική Επιτροπή κήρυξε και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου και ζητά τα κείμενα όσων ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διαδικασία.



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: