13.6.13

Ζητάει παράταση δύο μηνών για να καταθέσει στην Προανακριτική ο Γ. Παπακωνσταντίνου...


Παράταση ώστε να καταθέσει στις 10 Αυγούστου - και όχι την ερχόμενη Δευτέρα, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί - ζητεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τον...
πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Όπως υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Παπακωνστανίνου - την υπογράφει ο συνήγορος υπεράσπισής του Παναγιώτης Βασιλακόπουλος - δεν προλαβαίνει να μελετήσει τη δικογραφία.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «όταν η δικογραφία, αντίγραφα της οποίας υποχρεωτικώς χορηγούνται κατά Νόμον στον διωκόμενο, προς μελέτη, σχολιασμό και παροχή εξηγήσεων επί των εις βάρος του αιτιάσεων, ανέρχονται σε 19.400 σελίδες, η χορήγηση επταημέρου προθεσμίας αυταποδείκτως στερείται σοβαρότητος, ενώ η χορήγηση προθεσμίας ελάσσονος των δύο τουλάχιστον μηνών, αποτελεί χορήγηση οπωσδήποτε μη ευλόγου προθεσμίας».

Στην επιστολή μάλιστα υπάρχει η προειδοποίηση «να μη διανοηθεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι διωκόμενος ή ότι δεν είναι εισέτι διωκόμενος, αφού για να πεισθεί κανείς περί του αντιθέτου αρκεί να αναγνώσει τον επίσημο τίτλο που φέρει η επιτροπή ως κοινοβουλευτική επιτροπή διενεργούσα προκαταρκτικήν εξέτασιν ΄΄κατά του πρώην υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου΄΄».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητεί να του χορηγηθεί αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, αφενός εκείνης που παραδόθηκε εκ μέρους του κ. Ευ. Βενιζέλου «ως έχει άνευ ουδεμίας μεταβολής, μετονομασίας κλπ.», κι αφετέρου της άλλης που διαβιβάστηκε αργότερα από την Γαλλία κατόπιν αιτήματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επιστολή αναφέρεται δε, πως στο αντίγραφο CD που του έχει ήδη παραδοθεί «δεν περιέχονται τα πρωτογενή στοιχεία της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης επί του ψηφιακού υλικού, αλλά μια ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας είναι αδύνατον πρακτικά να γίνει επεξεργασία των αρχείων που περιλαμβάνει».

Όπως σχολιάζουν πάντως, μέλη της Προκαταρκτικής το αίτημα του πρώην υπουργού θα απορριφθεί. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν «το διάστημα της μίας εβδομάδας θα ήταν μία εύλογη παράταση, οι δύο μήνες ξεπερνούν κάθε όριο»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: