17.6.13

Μήνυση του Θ. Πετράκου (ΣΥΡΙΖΑ), για διάρρηξη στην ΕΡΤ Μεσσηνίας...



Μήνυση υπέβαλε ο Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ) και οι τεχνικοί της ΕΡΤ, για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο της ΕΡΤ στη Μεσσηνία.

Οπως αναφέρεται από τους καταγγέλλοντες «μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για...
την κυβέρνηση μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Καλαμάτας ότι δεν είχε ενημερωθεί η εισαγγελία για "την καταδρομική επιχείρηση" από αγνώστους στα όρη Λυκόδημος και Αετός όπου υπάρχουν σε κτίριο κλειδωμένα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και του συνδρομητικού καναλιού NOVA αλλά και τη διαβεβαίωση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας ότι κανένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δεν ήταν παρόν (διότι δεν τους ζητήθηκε) στην διάρρηξη και καταστροφή της πόρτας του κτιρίου και συνεπώς αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιός ή ποιοί ήταν αυτοί που διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό αφού κανένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν ήταν παρόν στην γκανγκστερική και παράνομη αυτή ενέργεια. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν τις παράνομες αυτές ενέργειες έδωσε εντολή να τις κάνουν δημόσιοι λειτουργοί και αν ζήτησε την συνδρομή παρακρατικών στοιχείων. Πάνω από όλα οφείλει να απαντήσει γιατί δεν ενημερώθηκε η εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου από το κλειδωμένο κτήριο αλλά και γιατί δεν ζητήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα και έχουν τα κλειδιά του κτηρίου να ανοίξουν το κτήριο και αν’ αυτού επιλέχτηκε η διάρρηξη με την καταστροφή της κλειδαριάς και της πόρτας.

Για όλους αυτούς τους λόγους μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος, καθώς και οι τεχνικοί της ΕΡΤ και ο συνεργάτης του συνδρομητικού καναλιού NOVA.

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητούν να διερευνηθεί ποιοι πήραν μέρος στην καταδρομική επιχείρηση στο όρος Λυκόδημο, καθώς και στο όρος Αετός της Μεσσηνίας και διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής, αλλά και από υπερβάλλοντα ζήλο ή ασχετοσύνη και το σήμα του συνδρομητικού καναλιού NOVA και ζητούν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για τις παράνομες πράξεις που έγιναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: