5.6.13

Νέα στοιχεία οδηγούν ξανά στην Προανακριτική τον Η.Πλασκοβίτη...


Στην Προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Λαγκάρντ καταθέτει εκ νέου το απόγευμα ο Ηλίας Πλασκοβίτης καθώς ο έλληνας πρέσβης στο Παρίσι Κ.Χαλαστάνης κατέθεσε επιστολή με την υπογραφή του κ.Πλασκοβίτη με την οποία ο...
πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ζητούσε επίσημα από τις γαλλικές αρχές (στις 13 Σεπτεμβρίου 2010) να βοηθήσουν ώστε να φτάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Την επιστολή με την υπογραφή του κ.Πλασκοβίτη κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο έλληνας πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο οποίος παρέλαβε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ, φέρει ημερομηνία 23/10/2010, είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και απευθύνεται προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. J. Fenet θα θέλαμε να υποβάλουμε προς τις γαλλικές αρχές ένα αίτημα προκειμένου να αρυσθούμε πληροφόρηση σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες σε Ελβετικές Τράπεζες. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στην κατοχή τους παρόμοια πληροφόρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις Αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης καθώς και στη διμερή Συμφωνία της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης. Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις ελληνικές φορολογικές αρχές στον αγώνα εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη γαλλική φορολογική αρχή.

Ελπίζοντας σε μια θετική σας απάντηση, Ειλικρινώς ημέτερος, Ηλίας Πλασκοβίτης».

Στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή στις 31 Ιανουαρίου 2013, ο κ. Πλασκοβίτης είχε αναφέρει ότι έκανε τηλεφωνικές προσπάθειες για να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.
(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: