3.6.13

Ταξιδιωτική οδηγία... της Συρίας για την Τουρκία...

Καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων...
Ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της να αποφεύγουν τη μετάβαση στην Τουρκία επειδή κινδυνεύει η ασφάλειά τους λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, ενώ το...
Σάββατο ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών κάλεσε τον Ερντογάν να παραιτηθεί επειδή καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις με βίαια μέσα.

Στην Τουρκία κινδυνεύουν... στη Συρία είναι ασφαλείς; Στην Τουρκία κινδυνεύουν... στη Συρία είναι ασφαλείς; "Το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Σύρους πολίτες να μην μεταβαίνουν στην Τουρκία, για την ασφάλειά τους, καθώς έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της ασφάλειας σε ορισμένες τουρκικές πόλεις" μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι σχέσεις της Δαμασκού με την Άγκυρα παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες και η Συρία δεν έχασε την ευκαιρία να καταγγείλει την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης η οποία συχνά έχει επικρίνει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τα τελευταία δύο χρόνια, αφότου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή του.

"Ο Ερντογάν κυβερνά τη χώρα του με τρομοκρατικό τρόπο και καταστρέφει τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του τουρκικού λαού", δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζόχμπι και κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

"Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτή τη βία και αν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση.

"Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό όπως συμπεριφέρεται στον συριακό", κατέληξε ο Ομράν.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και φιλοξενεί στο έδαφός της 400.000 Σύρους πρόσφυγες.
Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: