20.6.13

Ευρωπαϊκή διαμαρτυρία με τάνγκο...

Τάνγκο και έξω από την ΕΤ3...

Χορεύοντας τάνγκο σε δρόμους και πλατείες, ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης, χορευτές θα...

εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.

Πάνω από 100 άτομα αναμένεται να χορέψουν τάνγκο, έξω από την ΕΤ3, προσθέτοντας στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση μια νότα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΡΤ.

Όλες οι εκδηλώσεις θα βιντεοσκοπηθούν για να δημιουργηθεί ένα φιλμ με τη συρραφή των βίντεο, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα χορέψουν με την ίδια μουσική (Tanda de la Amistad - Τάντα της Φιλίας).

Η μουσική που θα χορέψουν απαρτίζεται από τέσσερα κομμάτια, ένα τουρκικό, με τίτλο «Sevdim bin genc kadini» (Αγάπησα μια νέα γυναίκα), ένα ελληνικό, με τίτλο «Ας ερχόσουν για λίγο», ένα αργεντίνικο, με τίτλο «Todos es amor» (Όλα είναι έρωτας) και ένα ιταλικό, με τίτλο «La liberdad» (Η ελευθερία).

Η εκδήλωση μπροστά στην ΕΤ3 θα αρχίσει στις 20.00 και θα ολοκληρωθεί στις 22.30, ενώ το τμήμα που θα βιντεοσκοπηθεί θα αρχίσει ακριβώς στις 21.30.

Ένα ζευγάρι ιταλών χορευτών τάνγκο εμπνεύστηκε την ιδέα από μια υπαίθρια μιλόνγκα (βραδιά τάνγκο) τούρκων διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.





Ο Αντόνιο Μιντίρι και η Λουίζα Σαμπατίνι από τη Μεσσίνα, ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους Αξελ Περουτζίνο από τη Νάπολη, την Έλενα Βαρόττο από τις Συρακούσες και τον Μπάρμπελ Ρούγκερ από τη Δανία για να διοργανώσουν μια παρόμοια βραδιά τάνγκο.

«Εγραψα για την εκδήλωση σε διάφορους φίλους DJ, σε διοργανωτές βραδιών τάνγκο και σε χορευτές που μετέχουν σε μαραθώνιους τάνγκο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έλαβα ενθουσιώδη μηνύματα υποστήριξης. Ο ενθουσιασμός αυτός με εξέπληξε, γιατί είχαμε ξεκινήσει με μια απλή ιδέα, δική μου και της Λουίζα Σαμπατίνι» εξηγεί ο Αντόνιο Μιντέρι. Ο ίδιος επικοινώνησε στη συνέχεια με χορευτές τάνγκο από διάφορες ιταλικές πόλεις αλλά και από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, και τη Ρουμανία, προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: