6.6.13

Ομοφωνία στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου...

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου τάχθηκαν όλα τα κόμματα της Βουλής.

Παρά...


 τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους διαφωνίες, όλα τα κόμματα τάσσονται υπέρ της πρότασης των 54 βουλευτών για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ενώ περίπου στις 6 το απόγευμα θα στηθεί η κάλπη για να αρχίσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας μίλησε για ενδείξεις που υπάρχουν κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, που στοιχειοθετούν το αδίκημα περί απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καλώντας το Σώμα να κάνει δεκτή την πρόταση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση, γιατί είναι η ίδια που το κόμμα της είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο και η κυβερνητική πλειοψηφία την είχε απορρίψει χαρακτηρίζοντάς την προπετή.

Παράλληλα επέμεινε στη θέση του κόμματός της για ευθύνες και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τόσο ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παναγιώτης Ρήγας επισήμαναν ότι τότε δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα και τα οποία προέκυψαν από τα γαλλικά έγγραφα, που κατατέθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή και τεκμηριώνουν το αδίκημα της απιστίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Πέραν των ποινικών ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου, ευθύνες επίσης που πρέπει να διερευνηθούν, όπως υποστήριξαν, καταλογίζουν τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή και ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ανέφερε πως όταν έρθει στην Προανακριτική το πόρισμα από το ΣΔΟΕ για τη φορολογική κατάσταση της οικογένειας του κ. Παπακωνσταντίνου, τότε θα διαλυθούν οι υποψίες και θα διαπιστωθεί αν, πράγματι, προκύπτουν ζητήματα κακουργηματικού χαρακτήρα...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: