14.6.13

Τι σχέση έχουν οι εργαζόμενοι με ποινικά αδικήματα, κ. Στουρνάρα;...


Ξύπνησε ξαφνικά ο Στουρνάρας και ως «ιδιοκτήτης» πλέον της ΕΡΤ και ως φύλακας της δημόσιας περιουσίας της αποφάσισε να στείλει επιστολή στην αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου με την οποία ζητάει τη διερεύνηση πιθανών «σκανδάλων».
Ο...
κ. Στουρνάρας ζητά τη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι για ποια περίοδο ακριβώς ζητάει τον έλεγχο ο κ. Στουρνάρας. Για τα όργια της πενταετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον «κουρασμένο» Κώστα Καραμανλή και τις αμοιβές εκατομμυρίων που απολάμβαναν τα στελέχη του με αποτέλεσμα να γράφει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων η ΕΡΤ;

Ή μήπως για το διάστημα που διαφέντευε την ΕΡΤ ο υπουργός Κεδίκογλου και φόρτωσε με 28 καλοπληρωμένους υπαλλήλους το μισθολόγιο της δημόσιας τηλεόρασης και με αστέρες τύπου Σαλαγκούδη που πληρωνόταν επί μήνες για να κάνει δοκιμαστικά μπας και καταφέρει αυτό που κατάφερε, να βγει στο γυαλί με την αλήστου μνήμης εκπομπή της «Μεσογείων136» μα τα αλήστου μνήμης επίσης ποσοστά τηλεθέασης; Ή μήπως για τον Λιάτσο, που προκάλεσε ουκ ολίγες φορές με τα καμώματά του;

Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στην ΕΡΤ. Αλλά όταν πρόκειται να γίνει για όλους και για όλα. Διαφορετικά εξυπηρετεί σκοπιμότητες ο κ. υπουργός και θα πρέπει τότε να διερευνηθούν και οι δικές του ευθύνες για τον τελευταίο χρόνο που είναι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών και συνέβαιναν σημεία και τέρατα στην πολύπαθη ΕΡΤ.

Και εν τέλει, αυτά αφορούν τις διοικήσεις και όχι τους 2.600 εργαζόμενους εναντίον των οποίων ξιφουλκούν αυτοί που απαιτούσαν την προβολή τους από την ΕΡΤ και διόγκωναν το κόστος παραγωγής. Τι δουλειά μπορεί να έχει ο όποιος έλεγχος,ή η όποια έρευνα με τους εργαζόμενους.

Τότε δεν θα έπρεπε να κλείσουν την ΕΡΤ και να ρίχνουν ευθύνες στους εργαζόμενους, αλλά να ζητήσουν τις ευθύνες αυτών που διόρισαν και ενέχονται σε όλα αυτά που τώρα ψάχνουν.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: