9.6.13

«Είναι πλέον καιρός να τον αφήσουν να φύγει»...



Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, μετά τη λοίμωξη του αναπνευστικού που...
παρουσίασε στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο, αλλά το τελευταίο 24ωρο δεν έχει εκδοθεί κανένα ιατρικό ανακοινωθέν.

«Είναι πλέον καιρός να τον αφήσουν να φύγει», τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Σάντεϊ Τάιμς, διανθίζοντας τον τίτλο με μία μεγάλη φωτογραφεία αρχείου του Μαντέλα να χαιρετά τα πλήθη.

«Η οικογένειά του πλέον θα πρέπει να τον αφήσει ώστε ο Κύριος να μπορέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο», ξεκινά το άρθρο της η εφημερίδα, αναπαράγοντας τα λόγια του Άντριου Μλαγκένι, παλαιού στενού φίλου του Μαντέλα, τα οποία συνοψίζουν και την άποψη που παρουσιάζουν το τελευταίο 24ωρο πολλά μέσα ενημέρωσης.

«Θα πρέπει να τον αφήσουν, πνευματικά, και να εναποθέσουν την πίστη τους στον Θεό. Όλοι θα πούμε ευχαριστούμε Θεέ μου που μας έδωσες αυτόν τον άνθρωπο και θα τον αφήσουμε να φύγει», πρόσθεσε ο Μλαγκένι.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Σίτι Πρες δημοσιεύει δίπλα στον τίτλο της την έκκληση του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα στον κόσμο να προσευχηθεί για τον πρώην ηγέτη του, ενώ η λαϊκή εφημερίδα Σάντεϊ Σαν τιτλοφορεί τη σημερινή έκδοσή της «Ο Μαντέλα δίνει μάχη για τη ζωή του!».

Στην Πρετόρια ένα πλήθος από δημοσιογράφους και φωτογράφους έχει συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου ενδεχομένως νοσηλεύεται ο βραβευμένος το 1993 με Νόμπελ Ειρήνης Μαντέλα.

Μέχρι στιγμής η προεδρία της χώρας δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές σημείο νοσηλείας του Μαντέλα, και οι δημοσιογράφοι μόνον εικασίες μπορούν να κάνουν για το ποιο νοσοκομείο μπορεί να είναι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: