16.6.13

Βίαιη εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ από την αστυνομία...

 

 

Υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή (BINTEO ΣΟΚ)

Δεκάδες οι τραυματίες...

Στη βίαιη εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Τουρκία εκτελώντας το φιρμάνι του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί απομάκρυνσης των διαδηλωτών από την περιοχή.

Η...
αστυνομία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει κάθε βίαιο μέσον και στην πιο ακραία του μορφή, με αποκορύφωμα την προσθήκη τοξικών χημικών μέσα στις αντλίες νερού, οι οποίες έχουν προκαλέσει εκτεταμένα εγκαύματα σε όσους δέχτηκαν τις ριπές και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν υψώνοντας οδοφράγματα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ έβαλαν ακόμη και φωτιές.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση από πλευράς πρωθυπουργού για βίαιη «εκκαθάριση» της πλατείας ενόψει διαδήλωσης του κυβερνώντος κόμματος την Κυριακή, σε περίπτωση που οι διαδηλωτές δεν αποχωρούσαν από μόνοι τους.

Η προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριλήφθηκε στη φράση «Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε το κλίμα μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι έκλεισαν έναν κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ενδεικτικό της ωμής βίας που έκανε χρήση η αστυνομία είναι και το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες στο οποίο φαίνεται αύρα της αστυνομίας να παρασύρει διαδηλωτή και παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν, η υδροφόρα συνεχίζει κανονικά την πορεία της.








Δεν υπάρχουν σχόλια: