7.6.13

Στην Βουλή, γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία...



Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, τα κέντρα υγείας, φορείς και κάτοικοι της Λήμνου και της Ικαρίας.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από ...
το υπουργείο Υγείας απαιτώντας την αυτόνομη λειτουργία των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου και την επάρκεια των υπηρεσιών τους, ενώνοντας τις φωνές τους με τις ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, που πραγματοποιούν σήμερα απεργία.

Οι επιτροπές αγώνα Ικαρίας και Λήμνου συναντήθηκαν με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, Στ.Πεντέα, ο οποίος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επιτροπών, αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα στα νησιά, όμως έφυγε χωρίς να δώσει απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Π.Κουτσουβέλης, έκανε λόγο για διάλυση της δημόσιας υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα, και ελλείψεις υλικών.

«Κλείνουν τα μικρά νοσοκομεία για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία-κορμός, αλλά και αυτά, όπως το Αττικό και ο Ευαγγελισμός, καταρρέουν» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: