4.6.13

Οι τελωνειακοί δεν άνοιξαν το νέο σταθμό κρουαζιέρας..

Κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΛΠ...
Οι τελωνειακοί αρνήθηκαν να λειτουργήσουν το νέο σταθμό κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια να εξυπηρετηθούν από τον ένα σταθμό, όπως κατήγγειλε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, απευθυνόμενος προς...
τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Πειραιά.

Πρόκειται για τον νέο σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 25.000 επιβατών.

Ο Γ. Ανωμερίτης ανέφερε πως «Πριν λίγες ημέρες στα Ποσειδώνια μιλούσαμε για την κρουαζιέρα και στο να συμβάλλουμε όλοι προκειμένου ο Πειραιάς να είναι το κεντρικό λιμάνι "κόμβος κρουαζιέρας" στην Ελλάδα, γιατί αν δεν βοηθεί και εμποδιστεί το επόμενο λιμάνι κρουαζιέρας θα είναι στην Κωνσταντινούπολη», αλλά «όλοι πρέπει να συμβάλλουν και πρώτα από όλα οι τελωνειακοί που σήμερα δεν πήγαν να ανοίξουν αυτό που εγκαινιάσαμε την περασμένη εβδομάδα»
«Αυτή η πολυαρχία που συζητήθηκε και στη γενική συνέλευση της espo (ευρωπαϊκός οργανισμός λιμένων) θα πρέπει να τελειώνει», τόνισε. «Τα λιμάνια ανήκουν στο δημόσιο, την αυτοδιοίκηση τα επιμελητήρια και στους χρήστες και αυτή είναι και ευρωπαϊκή πολιτική στο 97% των λιμένων της Ευρώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελωνειακοί ζητούν από τον ΟΛΠ την αρμοδιότητα και τα κλειδιά του νέου σταθμού, κάτι όμως που αρνείται η διοίκηση, καθώς αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα, ότι οι τελωνειακοί έχουν παραχωρήσει από την άλλη πλευρά ένα κομμάτι της δραστηριοποίησής τους στον ΣΕΠ.

Την Τετάρτη, η διοίκηση του ΟΛΠ αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Α΄ τελωνείου Πειραιά για το θέμα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: