25.6.13

Μήτσος, εν εξάλλω...

 

Το παρασκήνιο με τον Αβραμόπουλο...
 Στην αρχή αντιμετώπισε τα σχετικά σενάρια με τη γνωστή του άνεση. «Χαιρετισμούς από τον όμορφο Πόρο» έστελνε σε δημοσιογράφους που τον αναζητούσαν από το πρωί για ένα...
σχόλιο σχετικά με τον φημολογούμενο εξοστρακισμό του από το υπουργείο Εξωτερικών.
    Αργότερα, ωστόσο, τα πράγματα αγρίεψαν. Γύρω στις 18:00 το απόγευμα, το μήνυμα από το Μαξίμου ήταν «τώρα ασχολούμαστε με το Δημήτρη».
    Ο Αβραμόπουλος ουδέποτε είδε, πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε, με καλό μάτι την αντικατάστασή του στο Υπουργείο Εξωτερικών και, μάλιστα, από το Βενιζέλο. Ουδέποτε, επιπλέον, αποδέχθηκε και την αντιπροεδρία Βενιζέλου.  Τουλάχιστον όχι μονή.
    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι η αλήθεια, ήθελε να αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, δε, ήθελε να είναι ο μόνος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι ο Σαμαράς δίνει γη και ύδωρ στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
    Από αυτό το σημείο και μετά, οι πληροφορίες διίστανται. Οι μεν λένε ότι η συζήτηση από το Μαξίμου κόπηκε μαχαίρι, σχετικά με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Οι δε ισχυρίζονται ότι αυτή προτάθηκε στον Αβραμόπουλο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αναλάμβανε την καυτή πατάτα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως κι αν έχει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν προκάλεσε μείζονα εμπλοκή, αποδεχόμενος εν τέλει την υποβάθμισή του στο υπουργείο Άμυνας.
    Είναι μάλλον βέβαιον, ωστόσο, ότι είναι ζήτημα χρόνου να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή του. Άλλωστε, μία θέση αντιπροέδρου την έχει. Στο κόμμα, το συνέδριο του οποίου απέχει μόλις 3 ημέρες.


    matrix24.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: