24.6.13

Θρίαμβος με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο για την ελληνική ενόργανη γυμναστική στους Μεσογειακούς Αγώνες ...

Η ελληνική γυμναστική κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.
Δύο χρυσά μετάλλια, από τον Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, καθώς και ένα ασημένιο από τη Βάσω Μιλλούση στη...
δοκό ισορροπίας ήταν ο θριαμβευτικός απολογισμός της Δευτέρας για την ελληνική ενόργανη γυμναστική, ενώ θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί και το χάλκινο στο ομαδικό της εθνικής γυναικών.

Την αρχή έκανε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που πρώτευσε στον τελικό του εδάφους με 15,366 β. και στέφθηκε Μεσογειονίκης για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού είχε κατακτήσει τον αντίστοιχο τίτλο και πριν από τέσσερα χρόνια στην Πεσκάρα. Ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τον προκριματικό του Σαββάτου, στον οποίο είχε πάρει τη 2η θέση με 14,866 β..

Ο Κοσμίδης συμμετείχε και στον τελικό του άλματος, όπου κατέλαβε την 8η θέση με μέσο όρο 13,216 β. (η πρώτη του προσπάθεια βαθμολογήθηκε με 13,033 και η δεύτερη με 13,400).

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, στους κρίκους, επικρατώντας εύκολα με 15,700 β., έχοντας μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του. Τον Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (2ος με 15,133 β.) και τον Ισπανό Χαβιέρ Γκόμεθ Φουέρτες (3ος με 14,866 β.), ενώ ο Κύπριος Ηρόδοτος Γιωργαλλάς έμεινε 6ος με 14,800 β.

Την ελληνική συγκομιδή ολοκλήρωσε η Βάσω Μιλλούση, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας με 14,200 β.. Νικήτρια στο αγώνισμα αναδείχθηκε η Ιταλίδα Τζόρτζια Καμπάνα (14,533 β.), η οποία εμπόδισε την 29χρονη Ελληνίδα να επαναλάβει τον προ τετραετίας θρίαμβό της στο αγώνισμα.

Η Μιλλούση συμμετείχε σε άλλους δύο τελικούς οργάνων: Στο έδαφος τερμάτισε 7η με 11,933 β., ενώ στους ασύμμετρους ζυγούς κατετάγη 8η, αφού είχε πτώση νωρίς στο πρόγραμμά της και δεν συνέχισε την προσπάθεια προκειμένου να προφυλαχθεί ενόψει του τελικού της δοκού ισορροπίας, που ακολουθούσε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει πλέον στην συλλογή της τέσσερα Μεσογειακά μετάλλια (χρυσό στη δοκό το 2009, ασημένιο στη δοκό το 2013 και δύο χάλκινα στο ομαδικό με την Εθνική γυναικών το 2009 και το 2013), περισσότερα από κάθε άλλον εκπρόσωπο της ελληνικής γυμναστικής στο θεσμό.

** Χάλκινο μετάλλιο και για τη Βασιλική Λυμπεροπούλου στο τζούντο. Η πρωταθλήτριά μας με δύο νίκες στα ρεπεσάζ πήρε την 3η θέση στα -78 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: