20.6.13

Θεσσαλονίκη: Πινακίδες με τα χιλιόμετρα και τις θερμίδες που καίγονται...

με το περπάτημα σε 100 σημεία...

Πόσες φορές δεν περπατήσαμε μια απόσταση και στη συνέχεια αναρωτηθήκαμε πόσα χιλιόμετρα διανύσαμε και πόσες θερμίδες κάψαμε; Απαντήσεις σε...


τέτοιου είδους ερωτήματα έρχεται να δώσει, μέσα από την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το βάδισμα και να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου ενέκρινε την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών πινακίδων αναγραφής απόστασης βαδίσματος σε 100 επιλεγμένα, πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία καταγράφεται μεγάλη διέλευση πεζών.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μεταβούν από ένα σημείο της πόλης σε κάποιο άλλο με τα πόδια θα γνωρίζουν, χάρη σ' αυτές τις ειδικές πινακίδες -τόξα, πόσα χιλιόμετρα περπάτημα απαιτούνται αλλά και την ώρα που θα χρειαστεί να βαδίσουν. Επιπλέον, θα αναγράφονται οι θερμίδες που θα καταναλώνονται αν πρόκειται για ανηφορική διαδρομή, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για τη μετακίνηση εάν κάποιος διαθέτει ποδήλατο.

"Η πόλη πρέπει να σχεδιάζεται για τους ανθρώπους. Ο σεβασμός στους πεζούς είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνουμε τις πόλεις μας ζωντανές, ασφαλείς, βιώσιμες και υγιείς", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, προσθέτοντας: "Όταν τηρούμε την ταχύτητα του βαδίσματος των τεσσάρων έως πέντε χιλιομέτρων την ώρα, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής".

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, έχει προϋπολογισμό 55.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πράξης "Εξοικονόμηση Ενέργειας Θεσσαλονίκης" και κατά 30% από τον δήμο Θεσσαλονίκης...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: