12.6.13

«Πρόσωπο με πρόσωπο» θα έρθει ο Ερντογάν με τους διαδηλωτές...




Πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί αναμένεται να συναντηθεί ο Ερντογαν, οι οποίοι παραμένουν στις επάλξεις, ενώ πριν από λίγο η κυβέρνηση του...
Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στη γείτονα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Η λεγόμενη «Πλατφόρμα Ταξίμ» θα έχει σήμερα συνάντηση στην Αγκυρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος όπως έχει δηλώσει θα ακούσει τα αιτήματά τους, την ώρα που ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου CNN στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν θα κάνει διάλογο μόνο με τους «νόμιμους διαδηλωτές».

Κι ενώ η κυβέρνηση της Αγκυρας προσπαθεί να δείξει καλή θέληση και να καταλαγιάσει την οργή των διαδηλωτών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έκανε έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», τουλάχιστον 50 δικηγόροι έχουν συλληφθεί το τελευταίο 24ωρο με την αιτιολογία ότι παρείχαν στήριξη στους Τούρκους «Αγανακτισμένους».

Από την πλευρά του, ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πριν από λίγο ότι η επιχείρηση της αστυνομίας θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε χτες ομιλία με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, στην οποία συμμετείχαν διαδηλωτές που δίνουν καθημερινά το «παρών» στην καρδιά της εξέγερσης, την πλατεία Ταξίμ.

Από το πάνελ δεν μπορούσε να απουσιάζει ο διάσημος τούρκος ηθοποιός, Μεχμέτ Αλί Αλαμπόρα, ο οποίος μάλιστα μίλησε μέσω Skype στο πάνελ, καθώς αρνήθηκε να εγκαταλείψει έστω και για λίγες ώρες τη χώρα του τις κρίσιμες αυτές ώρες , όπως είπε.

Ο Αλαμπόρα ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές ως υποκινητής των διαδηλώσεων. Επεσήμανε ακόμα ότι συμμετέχει στις διαδηλώσεις ζητώντας την προστασία της φύσης και την ελευθερία της έκφρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: