21.6.13

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ...




12:56 Β. Οικονόμου: Να μην αποχωρήσουμε και να μπούμε πιο δυνατά στην κυβέρνηση.

12:54 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην εισήγησή του ο Φ. Κουβέλης θα ζητήσει την...
αποχώρηση υπουργών και γενικών γραμματέων από τις κρατικές θέσεις.

12:30 Σε εξέλιξη η θυελλώδης συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ.

11.30 «Αυτή τη στιγμή η τρικομματική κυβέρνηση υφίσταται. Πρέπει να επιμείνουμε και να συμμετέχουμε πιο δυναμικά», δήλωσε στον ΣΚΑΙ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος.

11.00 Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η έναρξη της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

10.50 Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε η αριστερά της ευθύνης και η αριστερά της δημοκρατίας. Ο,τι καλό κάνει αυτή η κυβέρνηση θα το στηρίζουμε».

10.42 «Πολλές φορές ο κ. Σαμαράς λειτούργησε ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

10.34 Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι διαφωνεί με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ.

10.32. Στα γραφεία του κόμματος προσέρχεται αυτή την ώρα και η υφυπουργός υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

10:27 Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Δ. Χατζησωκράτης, σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

10:20 Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον realfm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου, η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της από την κυβέρνηση, ωστόσο η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη θα είναι να μην αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση.

10:15 Συνεχίζεται η προσέλευση βουλευτών και στελεχών στα γραφεία της Αγιου Κωνσταντίνου. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να σχολιάσουν κάτι...

10:03 Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος.



10:00 Ψήφο κατά περίπτωση αναμένεται να εισηγηθεί ο Φώτης Κουβέλης στην κοινή συνεδρίαση του κόμματος. Κριτήριο ο μεταρρυθμιστικός χαρακτήρας και η ευρωπαϊκή προοπτική κάθε μέτρου.

09:15 Αυτή την ώρα προσέρχεται στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου υποστήριξε ότι: «Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση», ενώ το στέλεχος του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου Νίκος Μπίστης ανέφερε σε σχόλιό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «Η έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη διαφορά φιλοσοφίας στην τρικομματική: «Η αίσθησή μου ως πολιτικός στέλεχος είναι ότι όταν αναδεικνύεται μία αντίθεση σε ένα κορυφαίο θέμα όπως αυτό της ΕΡΤ δεν είναι κορώνα-γράμματα τα πάντα. Υπάρχει μια απόσταση πια, είναι δεδομένο αυτό», ενώ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δημήτρης Χατζησωκράτης δήλωσε ότι: «Δεν υπήρξε ουσιαστική συνεννόηση στην τρικομματική κυβέρνηση».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: