9.6.13

Νέες προσφυγές για μεταβίβαση περιοχών-φιλέτων στο ΤΑΙΠΕΔ...

Τα συνταγματικά εμπόδια που καθιστούν -όπως λένε- απαγορευτική τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα των εκτάσεων των...
110.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης -η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι δασική έκταση- και της έκτασης των 800.000 τ.μ. περίπου των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου περιγράφουν με προσφυγές τους στο ΣτΕ κάτοικοι των περιοχών.
   
Βασικό επιχείρημά τους για τη μεταβίβαση στη θέση Μικρό Καβούρι είναι ο χαρακτήρας της επίμαχης έκτασης, που είναι δασική και ως εκ τούτου προστατεύεται από το Σύνταγμα που βάζει φραγή στην ενδεχόμενη εκποίησή της.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι η απόφαση για τη μεταβίβαση της υψηλής κυριότητας της έκτασης αυτής στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την περαιτέρω εκποίηση αυτής σε ιδιώτες, αίρει τη δημόσια ωφέλεια, η οποία αφορά την οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς η εν λόγω έκταση αγοράστηκε από τον ΕΟΤ.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Λαμίας επισημαίνουν ότι η συνταγματική απαγόρευση μεταβίβασης των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ και περαιτέρω σε ιδιώτη δεν αφορά μόνο την πηγή ή τις πηγές «ως ρέον ύδωρ αλλά και την αναγκαία για τη λειτουργία της πηγής έκταση, δηλαδή όλο το μεταβιβαζόμενο κτήμα» των ιαματικών πηγών...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: