19.6.13

Η Κύπρος δεν προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, λέει η κυβέρνηση...

Η Κύπρος δεν προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσής της και θα το εφαρμόσει πλήρως, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, απαντώντας...
προφανώς στα δημοσιεύματα που επικαλούμενα αξιωματούχους της ευρωζώνης υποστήριζαν ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόθεση να αλλάξουν τους όρους διάσωσης της Κύπρου. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η συμφωνία σχολίασε και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Η πορεία του κυπριακού προγράμματος θα εξεταστεί στο Eurogroup την Πέμπτη.

«Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως αποφασισμένη να εφαρμόσει τους όρους του μνημονίου και έχει ήδη ξεκινήσει», είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης με επιστολή του στους «Financial Timeς», την οποία διέθεσε στη συνέχεια και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το Reuters.

«Δεν υπάρχει απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσής (του μνημονίου)» τόνισε.

Ο κ. Στυλιανίδης απαντούσε σε άρθρο των Financial Times, το οποίο επικαλείτο επιστολή του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σε αξιωματούχους της ευρωζώνης στην οποία ασκούσε κριτική για τους όρους του σχεδίου. Το Reuters είχε δημοσιεύσει την επιστολή στις 11 Ιουνίου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: