12.6.13

Όλη τη νύχτα έξω από την ΕΡΤ παρέμειναν οι εργαζόμενοι...

Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου βρίσκονται και σήμερα συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ΕΡΤ αυτή την..
ώρα έμειναν όλη τη νύχτα έξω από το κτήριο της λεωφόρου Μεσογείων, ενώ ορισμένοι κοιμήθηκαν στον κήπο.

Από τις 11 σήμερα το πρωί -και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων- θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση- διαμαρτυρίας όπου υπάρχει υποδομή της ΕΡΤ-ΕΡΑ . Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να μεταβούν στη Μεσογείων για συμπαράσταση.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Τετάρτη έχει προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση, με τους κκ Κουβέλη και Βενιζέλο να μη θέλουν το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο γιατί θεωρείται κατάληψη ενώ εάν δεν υπακούσουν όσοι μείνουν μέσα θα πάνε στο αυτόφωρο.

Το σήμα της ΕΡΤ διεκόπη λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης ενώ αίσθηση προκάλεσε όταν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου οι εργαζόμενοι τραγούδησαν «πότε θα κάνει ξαστεριά».

Σημειώνεται ότι έξω από το Ραδιομεγάρου βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.α
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: