30.6.13

«Νέα Ελλάδα» …προσεχώς...

Οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ να ολοκληρώσει προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει προ μηνών για μετεξέλιξή της σε ένα «καθαρό δεξιό» ευρωπαϊκό κόμμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως έριξε τον σπόρο...
μιλώντας διαρκώς για τη «Νέα Ελλάδα» από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ – τόσο κατά το άνοιγμα των εργασιών του την Παρασκευή όσο και στο κλείσιμο το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η συζήτηση άνοιξε» λέει συνεργάτης του, επικαλούμενος τις ανακατατάξεις που σημειώνονται ήδη στο πολιτικό σκηνικό με τις «κεντροαριστερές» και «κεντροδεξιές» διεργασίας, οι οποίες, όπως προβλέπει, θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οπως αναμενόταν, οργανωμένη παρέμβαση από τους λεγόμενους «καραμανλικούς» δεν υπήρξε λόγω «της κρισιμότητας αυτής της περιόδου», την οποία αποδίδουν στο σπάσιμο της τρικομματικής, στην «αναγκαστική» συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και στις εύθραυστες  ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί  σε εσωκομματικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Από τις ομιλίες του Μάκη Βορίδη και του Νικήτα Κακλαμάνη, πάντως, προκύπτει ότι το «καθαροδεξιό» τμήμα της ΝΔ παίρνει θέσεις μάχης, επιχειρώντας, σ΄αυτή τη φάση, να κάνει διακριτή τη φυσιογνωμία του κόμματος και να μη «χαθεί» στη χοάνη της συγκυβέρνησης.

Το γεγονός ότι και οι δύο μίλησαν «ελεύθερα» αφού δεν συμμετέχουν σ΄αυτή την κυβέρνηση έχει τη σημασία του.

Η παρέμβαση του πρώτου μάλιστα είχε και καθαρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά καθώς εμφάνισε ως διακύβευμα «τη νίκη της παράταξης και την ήττα της Αριστεράς»...

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: