8.6.13

Π. Κουρουμπλής.«Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα...

Βορίδης για μέτρα: Η προσαρμογή είναι υποχρεωτική...
«Αυτό που συζητάει η διεθνής κοινότητα είναι η τύχη του ελληνικού χρέους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ  ο Μάκης Βορίδης στον απόηχο της αντιπαράθεσης ΔΝΤ – Κομισιόν για το ελληνικό «κούρεμα».

«Η...
προσαρμογή είναι υποχρεωτική» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Τα υπόλοιπα είναι συνδεδεμένα με την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ό,τι έχει δώσει ο Έλληνας είναι η προσαρμογή δεν έχει δοθεί δεκάρα τσακιστή στο χρέος. Όλα οι φόροι και οι περικοπές πήγανε για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε από την πλευρά του ότι η σημερινή κόντρα ΔΝΤ - Κομισιόν αποδεικνύει ότι «δεν υπολόγισαν σωστά ούτε την ανεργία ούτε την ύφεση και καταστρέφουν την κοινωνία». «Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση να εκτιμήσει τη ζημιά στην ελληνική οικονομία να ζητήσει πολύ μεγάλο κούρεμα, και κυρίως να διεκδικηθεί ένα πρόγραμμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης» τόνισε.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης τόνισε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν είναι απολύτως αξιοποιήσιμη ζητώντας συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. «Εάν από την εντατική δεν μαλώνουν οι έλληνες γιατροί υπάρχει ελπίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος τόνισε «ότι τα μέτρα δεν είναι φάρμακο είναι δηλητήριο και ο ασθενής δεν έχει ελπίδα». Δήλωσε ότι ως χώρα έχουμε δυνατότητα άμυνας με το πρωτογενές πλεόνασμα που έχουμε διαμορφώσει, έστω από τις περικοπές και τις μη επιστροφές φόρων, και θα πρέπει να πιέσουμε για αλλαγές των όρων των μνημονίων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: