8.6.13

Βενιζέλος: Στις πλάτες των Ελλήνων η σύγκρουση των εταίρων...

«Νομίζουν ότι μπορεί ν’ αναπτύσσουν έναν διάλογο συγκρουσιακού χαρακτήρα μεταξύ τους, στις πλάτες του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της αντιπαράθεσης ΕΕ και ΔΝΤ με αντικείμενο την ...
ασκούμενη οικονομική πολιτική στην Ελλάδα.
Μιλώντας
σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη – Προϋπόθεση εξόδου από την κρίση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, λειτουργεί ως ένα εργαστήριο πάνω στο οποίο αρκετοί πειραματίστηκαν.

Αναφερόμενος στους «δύσκολους» διεθνείς συσχετισμούς, ο Ευ.Βενιζέλος έκανε λόγο για ανθεκτική και επίμονη, μονοδιάστατη συντηρητική σκέψη στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη η ελληνική πλευρά να αντλήσει ισχυρά και σοβαρά επιχειρήματα ώστε να πείσει τους συνομιλητές της πως η Ελλάδα και δεν πρέπει και δεν μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα, που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.

Εκφράζοντας την άποψη ότι στη Ευρώπη κυριαρχεί «μια συντηρητική, δεξιά αντίληψη», υπογράμμισε ότι είναι λίγες οι κυβερνήσεις που ανήκουν στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Ο ίδιος ανέδειξε ως στόχο οι εταίροι της χώρας «να μείνουν πιστοί στην ανειλημμένη δέσμευσή τους να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους με όλα τα μέτρα που απαιτούνται, δηλαδή με μια πρόσθετη μείωση στην πραγματικότητα, μ’ ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση, να έχουμε δημοσιονομικά μεγέθη βιώσιμα και ισορροπημένα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση να μην ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα «μέσα απ’ όλες τις πρωτοβουλίες που πρέπει ν’ αναληφθούν ως αντίδωρο στην Ελλάδα για το μεγάλο επίτευγμά της ν’ αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα και να κάνει μια εντυπωσιακή μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος»....
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: