11.6.13

Συμμετοχή της ΤτΕ στον εποπτικό μηχανισμό της Ευρωζώνης, προανήγγειλε ο Προβόπουλος...



Μέλος ενός εποπτικού μηχανισμού, του οποίου το έργο θα κατανέμεται μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εθνικών εποπτικών αρχών, θα καταστεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην υπό διαμόρφωση νέα...
ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Τούτο επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών ( Ε.Ι.Δ.Ε.) με θέμα «Η θεσμική θέση και λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος στα πλαίσια της Ελληνικής Πολιτείας και του Ευρωσυστήματος»

Όπως είπε, η Τράπεζα διαδραματίζει πράγματι κεντρικό ρόλο στην οικονομική ζωή, καθώς είναι επιφορτισμένη με την προστασία της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και μεριμνά για την ελληνική οικονομία εν γένει.

«Όποιος συνεπώς μελετά τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος δεν μελετά μόνο κεντρικά ρυθμιστικά και νομισματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά μελετά ταυτόχρονα και την ένταξη της Ελλάδος στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς θεσμούς» ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται πλέον διεθνώς στον ρόλο των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

«Τούτο αναφέρεται όχι μόνο στην εποπτεία μεμονωμένων τραπεζών, αλλά και στην παρακολούθηση, επισήμανση και αντιμετώπιση των κινδύνων για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του» είπε ο διοικητής της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: