24.6.13

Μακαζίουε Μαντέλα: Ο Θεός θα αποφασίσει πότε θα «φύγει» ο πατέρας μου...

Για τις κρίσιμες ώρες που βιώνει ο πρώην ηγέτης της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, και στις οποίες έχουν στραφεί τα βλέμματα όλου του κόσμου, αναφέρεται η κόρη του, Μακαζίουε.
Η...
Μακαζίουε Μαντέλα δηλώνει ότι οι δύσκολες ώρες που βιώνει ο πατέρας της δεν είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, αλλά μία βαθιά προσωπική και πολύτιμη στιγμή για μία κόρη με τον πολυαγαπημένο πατέρα της.

«Το μόνο που κάνουμε κάθε μέρα είναι να προσευχόμαστε στο Θεό», είπε η Μακαζίουε σε συνέντευξή της στο CNN.

Οπως επισημαίνει, ο πατέρας της ήταν πάντα γαλήνιος και η οικογένειά του ελπίζει σε μία ειρηνική μετάβαση στην πνευματική σφαίρα.

«Αυτό που προσεύχομαι εγώ ως κόρη του είναι η μετάβασή του να είναι ήρεμη. Είναι ειρηνικός με τον εαυτό του. Εχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Πιστεύω ότι βρίσκεται εν ειρήνη», πρόσθεσε.

Ενα μέρος αυτής της γαλήνης ξεφεύγει από την οικογένεια, όταν πρέπει να ασχοληθούν με τα μέσα ενημέρωσης.

«Με όλη αυτή τη φρενίτιδα, την "κατασκήνωση" στο νοσοκομείο, γνωρίζεις ανθρώπους να μιλούν για πράγματα που δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν. Αλλοι θέλουν να μας πουν πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε ή πώς να ενεργούμε», συνέχισε η Μακαζίουε.

«Σοβαρά; Είναι ο πατέρας μας. Ο παππούς των παιδιών μας. Ε'ιναι μία ιερή στιγμή για μας και θα περιμέναμε από τον κόσμο να μας αφήσει ήσυχους», τονίζει.

«Το αίμα του Νέλσον Μαντέλα τρέχει σ' αυτές τις φλέβες. Τις φλέβες μας. Δώστε μας το χώρο να μείνουμε με τον πατέρα μας.Είτε αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές για μας με τον πατέρα μας, είτε θα είναι περισσότερες. Αλλά πρέπει να μείνουν πίσω», λέει η Μακαζίουε Μαντέλα.

Προτού ανακοινωθεί ότι ο πατέρας της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η Μακαζίουε μίλησε για την ιατρική και τη διανοητική του κατάσταση.

«Δεν σταμάτησαν να του κάνουν θεραπεία με τα καλύτερα φάρμακα στον κόσμο. Εχει ακόμη ανοιχτά τα μάτια του, το άγγιγμά του είναι εκεί», σημειώνει.

Οσον αφορά τυχόν αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα, η Μακαζίουε αναφέρει ότι «στην κουλτούρα μας, την κουλτούρα των Τεμπού, δεν αφήνεις ποτέ έναν άνθρωπο αν δεν σου πει: σας παρακαλώ παιδιά μου, αφήστε με να φύγω. Ο πατέρας μου δεν μας το έχει πει αυτό».

«Συνεπώς αυτοί που θέλουν να μιλούν μιλούν, ξέρετε, για αποσύνδεσή του, εμείς απαντάμε ότι δεν είπε ποτέ ότι θα πρέπει να τον αφήσουμε να φύγει. Δεν φτάσαμε ακόμη στο τέλος. Μόνο ο Θεός ξέρει το τέλος», καταλήγει η κόρη του Μαντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: