26.6.13

Οι πρώτες αντιδράσεις στην εκποίηση του Μάλεμε από το ΤΑΙΠΕΔ...


Να μην εκποιηθεί το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά να παραμείνει δημόσιος ο χώρος και να αναπτυχθούν υποδομές για όλη την τοπική κοινωνία, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά Χανίων.

Αφορμή...
για την έναρξη της συζήτησης, ήταν το έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου με θέμα «Παροχή στοιχείων και εγγράφων στο Νομικό και Τεχνικό Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναφορικά με το αεροδρόμιο του Μάλεμε».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική, ώστε όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο ψήφισμα, «ο χώρος να παραμείνει δημόσιος και η χρήση του -με ευθύνη του δήμου- να εξυπηρετεί τις δράσεις και τους σκοπούς που προβλέπει το θεσμοθετημένο Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του δήμου Πλατανιά».

Στο ομόφωνο ψήφισμα τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Επειδή η επιχειρούμενη εκποίηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε για τη δημιουργία ιδιωτικών επενδύσεων δεν συνάδει με την ιστορική σημασία του συγκεκριμένου χώρου και η πλήρης αγνόηση της αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία, παρά τις προσπάθειες του δήμου με τους αρμόδιους φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί δυναμικά την παραχώρησή του χώρου του αεροδρομίου του Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά για την ανάπτυξη κοινωφελών, αθλητικών, πολιτιστικών υποδομών, πάρκων ευρείας χρήσης και γενικότερα την ανάπτυξη κοινωφελών δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη καθώς και τις υπηρεσίες του δήμου να μην παράσχουν τα στοιχεία που αιτούνται με το έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, επισημαίνοντας, ότι μπορούν να αναζητηθούν και να χορηγηθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτητο πρωί σε συνάντηση του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: