7.6.13

Πλασκοβίτης: Φταίει η μνήμη μου...

crimenet.gr

Την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκάλεσε η...
νέα κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος επικαλέστηκε «κακή μνήμη», προκειμένου να δικαιολογήσει όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση, ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα ατύπως και ανεπισήμως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πλασκοβίτης επικαλέστηκε την ίδια δικαιολογία και σε άλλες ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η φράση του Ηλία Πλασκοβίτη περί κακής μνήμης προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που ζήτησε να ελεγχθεί άμεσα για ψευδορκία ο μάρτυρας, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης του είπε ότι «κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλακή».

«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κλήθηκε να καταθέσει ξανά στην Επιτροπή αφότου ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, το βράδυ της Τρίτης, καταθέτοντας στην Προανακριτική, αποκάλυψε έγγραφο αίτημα, με την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, με το οποίο ζητούσε από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να σταλεί στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: