15.6.13

Τουρκία: Εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο πάρκο Γκεζί ...

LIVE EIKONA
Χημικά, δακρυγόνα, αντλίες νερού και ασθενοφόρα στους δρόμους.
Ο Ερντογάν πραγματοποίησε τις απειλές του...
Ο ουρανός γέμισε πάλι από δακρυγόνα, καθώς δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν με χημικά και αντλίες νερού στο πάρκο Γκεζί για να...
απομακρύνουν τους διαδηλωτές και να κατεδαφίσουν τις σκηνές τους.

Μεταδίδεται μέσω twitter ότι ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες και το ανησυχητικό είναι ότι λίγο πριν την έφοδο της αστυνομίας στο πάρκο διαδήλωναν ηλικιωμένοι και παιδιά, ανάμεσα σε άλλους.

«Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νωρίτερα.

Το κυβερνών κόμμα AKP είχε προαναγγείλει πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διοργάνωνε συγκεντρώσεις με σκοπό να βγάλει στο δρόμο τη λεγόμενη «σιωπηρή πλειοψηφία» η οποία σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του υποστήριξε πως σε όλες τις γωνιές του χώρας εκατομμύρια Τούρκοι προσεύχονται για την κυβέρνησή του, κάνοντας λόγο για «σχέδιο συνωμοσίας» και «παγίδα» που έστησαν ομάδες τις οποίες δεν καθόρισε, οι οποίες είχαν σκοπό να πλήξουν τη σταθερότητα στη χώρα.

Ο μέχρι πρότινος διαλλακτικός Αμπντουλάχ Γκιουλ, εξάλλου, μέσω διαδικτύου, είχε καλέσει τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους μια και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Από την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων είχα πει ότι η δημοκρατία μας δοκιμάζεται. Η συνάντηση (του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των διαδηλωτών) και το άνοιγμα δίαυλου διαλόγου είναι δείγμα δημοκρατικής ωριμότητας. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα παράξει καλά αποτελέσματα. Τώρα, όμως, όλοι πρέπει να πάνε σπίτια τους».




Δεν υπάρχουν σχόλια: