29.6.13

Νέο επεισόδιο στη δυτική Κίνα...



Με καθυστέρηση μίας μέρας έγινε γνωστό από τα κρατικά μέσα της Κίνας ότι περισσότεροι από 100 μοτοσυκλετιστές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Ξινγιάνγκ, δύο 24ωρα μετά τις συγκρούσεις σε άλλη περιοχή της...
ίδιας επαρχίας που άφησαν πίσω τους 35 θύματα.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφάλειας στην Ξινχιάνγκ καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εξέγερση στην πρωτεύουσα της επαρχίας που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 200 ανθρώπους. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της περιοχής ανήκει στην εθνοτική μειονότητα των μουσουλμάνων Ουιγούρων, οι οποίοι κατηγορούν τους Κινέζους Χαν για καταπίεση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος-σύμφωνα με το πρακτορείο Ξινχουά-απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους για ηρεμία ενώ διαμήνυσε ότι οι αρχές θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πατάξουν τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ομάδες. Καθώς το Σάββατο-σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο-ήταν προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση στην περιοχή, η πρόσβαση σε αρκετούς δρόμους είχε απαγορευτεί.

Δεδομένου ότι η ενημέρωση προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τα κινεζικά μέσα και η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ξινχιάνγκ είναι αρκετά στρατοκρατούμενη, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν της Παρασκευής.

Την Τετάρτη, σε συγκρούσεις, είχαν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: