22.6.13

Γιγάντιο κοντοσούβλι στην Πεζούλα Καρδίτσας...


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα παρασκευαστεί και θα ψηθεί φυσικά, το περίφημο γιγάντιο κοντοσούβλι, στην Πεζούλα, στην Λίμνη Πλαστήρα, το οποίο πέρυσι λίγο έλειψε να μπει στο βιβλίο Γκίνες.
Για να φτιαχτεί το κοντοσούβλι μήκους...
186,30 μέτρων, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 800 κιλά χοιρινού κρέατος, 143 σούβλες και θα ψηθεί σε 1 τόνο κάρβουνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τις σούβλες και τις ψησταριές από τον περασμένο Μάρτιο, ώστε όλα να είναι έτοιμα αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου που θα ανάψει η φωτιά στα κάρβουνα. Φέτος το κοντοσούβλι είναι κατά 16,3 μέτρα μεγαλύτερο (από πέρυσι που ήταν 170 μέτρα!

Εκπρόσωποι των διοργανωτών αυτής της πρωτότυπης εκ- δήλωσης, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Καρδιτσιώτες και επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν το παραδοσιακό ψητό του τόπου.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε όλες τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την παράδοσή μας, προάγουν τον πολιτισμό και ενδυναμώνουν το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής αναφέρθηκε στη συλλογικότητα του εγχειρήματος και κάλεσε όλους να βρεθούν το τριήμερο στη Λίμνη Πλαστήρα, ενώ η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Αδελφότητας Καλυβίων Πεζούλας κα Αντωνάκη δήλωσε πως στόχος της διοργάνωσης είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων τουριστών στη Λίμνη. Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κώστας Κρανιάς ενημέρωσε ότι το όλο εγχείρημα στηρίχτηκε από 80 εθελοντές...
 http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: