11.6.13

Τρέχα Έντουαρντ, τρέχα...

Χάθηκαν τα ίχνη του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην υπαλλήλου της CIA που διέρρευσε την ύπαρξη του μυστικού προγράμματος παρακολουθήσεων της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. O 29χρονος έφυγε από...
το ξενοδοχείο του Χονγκ-Κονγκ στο οποίο είχε καταφύγει καθώς η Ουάσιγκτον αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Σνόουντεν δεν έχει εγκαταλείψει το Χονγκ Κονγκ αλλά έφυγε από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει λίγες ώρες αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από τη βρετανική εφημερίδα Guardian με συνέντευξή του στην οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους προέβη στις αποκαλύψεις.

Το Χονγκ Κονγκ έχει υπογράψει συμφωνία για έκδοση εγκληματιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να επιστρέψει ο 29 χρονος πρώην τεχνικός της CIA σε αμερικανικό έδαφος πιθανότατα θα πάρει μήνες και θα γίνουν προσπάθειες από το Πεκίνο να μπλοκαριστεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Έντουαρντ Σνόουντεν έφτασε στο κινεζικό έδαφος στις 20 Μαϊου και οι βίζες που εκδίδονται για αμερικανούς πολίτες συνήθως διαρκούν 90 ημέρες...
(Πηγή:BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια: