25.6.13

Συνάντηση ζητούν οι εργαζόμενοι της Κατσέλης...



Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας Nutriart (Κατσέλης), σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γεώργιος Αρβανίτης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ...
πρόβλημα που ανακύπτει μετά την υποβολή αίτησης κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας.

Ειδικότερα, οι 480 εργαζόμενοι προς τους οποίους ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης, ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά.

Προς το παρόν στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, έχει γίνει αναστολή λειτουργίας της παραγωγής ενώ η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση καταβάλλονταν κανονικά.

«Όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο» τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Ειδικότερα, όπως έχει ήδη επισημάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πτώχευση οδηγείται μια ακόμα βιομηχανία προσθέτοντας στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας 480 εργαζόμενους. Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: