4.6.13

Στο... ράφι η Γιάννα...

 

crimenet.gr
Το πήρατε χαμπάρι; Η Γιάννα στο... ράφι – το ελληνικό ράφι.
Και μάλιστα με πολύ καλή τιμή...
Μόνο ...
11,25 ευρώ.
Το βιβλίο της Γιάννας με το εξώφυλλο που βλέπετε βρίσκεται ήδη στα ελληνικά βιβλιοπωλεία.
Όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου:
Τα πρώτα του βήματα στα ελληνικά βιβλιοπωλεία κάνει εδώ και λίγες ημέρες το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά με τον τίτλο "Γιάννα" από τις Εκδόσεις Λιβάνη, στην τιμή των 11, 25 ευρώ.
Το βιβλίο, που στην αγγλική του έκδοση My Greek Drama βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του Amazon και των N. Y Times, συνοψίζει την προσωπική εμπειρία της Γιάννας Αγγελοπούλου μέσα από την πορεία των τελευταίων δεκαετιών και έχει έντονα αυτοβιογραφικό, αλλά μαζί και ευρύτερα κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα.
Ένα κορίτσι από την Κρήτη, µε όνειρα και προσδοκίες, ζει µια ζωή που στιγµές-στιγµές θυµίζει παραµύθι: σπουδάζει, γίνεται δικηγόρος, αναμιγνύεται µε τα κοινά, σε αδιάκοπη αντιπαράθεση µε κατεστημένες στάσεις και αντιλήψεις. Bιώνει τον κεραυνοβόλο έρωτα και βρίσκεται στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο στο πλευρό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανακαλύπτοντας τον κόσµο των επιχειρήσεων – αλλά και την οικογενειακή ζωή...
...Ωσότου την καλεί η διεκδίκηση και µετά η διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων από την Ελλάδα. Επιχειρεί να βοηθήσει στην συστράτευση και στην κοινή προσπάθεια, ζει βήµα - βήµα τις εµπλοκές και τα αδιέξοδα της Ελληνικής πραγµατικότητας. Παρ' όλα αυτά, η προσπάθεια για τους Ολυµπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 µπόρεσε και απέκτησε την δική της δυναµική.
Πώς, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε από αυτό το σηµείο στην βαθιά κρίση που ζει – ιδίως µετά το 2010; Από την εµπειρία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επισηµαίνει ένα σηµαντικό, σταθερό πρόβληµα: το πρόβληµα ηγετικότητας, την αποφυγή ανάληψης ευθυνών ή την τάση µετατόπισής τους, µαζί και την συνεχή εσωτερική αντιπαράθεση – είναι µόνιµη τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: