23.6.13

«Διοχετεύονταν ψευδείς ειδήσεις εναντίον υπουργών»...



Αντ. Ρουπακιώτης: Αλαζονικές συμπεριφορές στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σαμαρά...
«Έξω από τα δόντια» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, για το κυβερνητικό σχήμα, καταγγέλλοντας εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον υπουργών, αλλά και...
στηλιτεύοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Ρουπακιώτης επεσήμανε ότι αυτή δε λειτουργούσε ως τρικομματική κυβέρνηση, καθώς κατεγράφησαν αλαζονικές συμπεριφορές και μικρομεγαλισμοί ενώ υποστήριξε ότι διοχετεύονταν ψευδείς ειδήσεις «από γνωστό κέντρο» εναντίον υπουργών, κάτι που χαρακτήρισε «μη επιτρεπτό», καθώς και ότι διοχετεύονταν από κάποια ΜΜΕ στην κοινωνία εντελώς ανακριβή πράγματα για τον ίδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, γενικά από την κυβέρνηση αυτή μένει μία «θετική καταγραφή» ως πολιτικό πείραμα, παρά τις αδυναμίες της, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μία κουλτούρα συνεργασιών και ευχήθηκε στο νέο δικομματικό σχήμα να πορευθεί με αποτελεσματικό τρόπο.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Ρουπακιώτης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. «Δεν αρκεί να το επικαλούμαστε το Κράτος Δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, που επέκρινε την κυβέρνηση για τη μονομερή απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ, τονίζοντας πως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η Δημοκρατική Αριστερά για την απόφαση αυτή ως κυβερνητικός εταίρος.

«Όταν λοιπόν έρχεται σε μια νύχτα και λέει 'εγώ κλείνω την ΕΡΤ', λέει 'εγώ τι είμαι εδώ δηλαδή'; Είμαι ένα κόμμα που συμμετέχω. Δεν πρέπει να το συζητήσουμε; Δεν πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο;", υπογράμμισε.

Ένα άλλο σημείο τριβής του κ. Ρουπακιώτη με την κυβέρνηση ήταν το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο ο πρώην υπουργός παρατήρησε πως παρά τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που διανύει η χώρα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που «σκέφτονται όπως σκέφτονταν παλιά», και «φωτογραφίζοντας» τη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για πολιτικές δυνάμεις που ενώ αρχικά απαίτησαν να προηγηθεί η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τελικά έκαναν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: