23.6.13

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Ολάντ...



Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, επέστρεψε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον Ιούνιο, μετά από τη μικρή ανάκαμψη που παρουσίασε τον Μάιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του...
IFOP, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η έρευνα που δημοσιεύεται την Κυριακή έδειξε ότι μόλις το 26% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πολιτική απόδοσή του Ολάντ, ποσοστό μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αντιθέτως το εξαιρετικά μεγάλο 73% δηλώνει δυσαρεστημένο.

Ο Ολάντ που εξελέγη το Μάιο του 2012, βλέπει τη δεδομένη στιγμή η δημοτικότητά του, να είναι η χαμηλότερη από όλους σχεδόν τους προηγούμενους προέδρους, στο ίδιο χρονικό σημείο της θητείας τους .

Το ποσοστό των ατόμων που εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό μειώθηκε επίσης κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 31%. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ αντιμετωπίζει προβλήματα με την αύξηση της ανεργίας, τη στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης, το διογκωμένο δημόσιο έλλειμμα, ενώ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η επισημοποίηση του δικαιώματος στο γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απόψεις 1.865 ατόμων ηλικίας 18 ετών και πάνω ενώ διενεργήθηκε τηλεφωνικά μεταξύ 14 και 22 Ιουνίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: