20.6.13

Ιούλιο οι αφυπηρετήσεις στην Τρ.Κύπρου...


Λευκωσία: Μετατίθεται χρονικά η ανακοίνωση του σχεδίου εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς ρυθμίσεις για τα ταμεία προνοίας και κλείσει το...
ύψος του κουρέματος. Ενώ αρχικά διαφαινόταν ότι το θέμα θα έκλεινε τέλος της εβδομάδας η διοίκηση της Τράπεζας αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της συντεχνίας, αλλά και το γεγονός ότι όσο πιο ξεκάθαρη εικόνα έχουν οι εργαζόμενοι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αποδοχή του σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» το σχέδιο θα ανακοινωθεί τέλος του μήνα και θα βρίσκεται πιο κοντά στην ολοκλήρωση της έκθεσης αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων και του παθητικού των ισολογισμών της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής από τον οίκο KPMG. Η έκθεση αποτίμησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια η Αρχή Εξυγίανσης που είναι η Κεντρική Τράπεζα θα καθορίσει το ύψος του κουρέματος.

Από τη διοίκηση της Τράπεζας εκφράζεται η εκτίμηση ότι όταν ανακοινωθεί το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στο τέλος Ιουνίου χρειάζονται άλλες δυο εβδομάδες περίπου για να εγγραφούν στο σχέδιο οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι οπότε θα έχουν εικόνα για το τι θα πάρουν ως αποζημίωση.
Το σχέδιο αφυπηρέτησης αναμένεται να περιλαμβάνει πρόνοια για παραχώρηση ενός μηνιαίου μισθού για κάθε δύο έτη υπηρεσίας, και πιθανότατα κάποιων επιπλέον μηνιαίων μισθών.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα προσπαθήσει να περιορίσει τις απώλειες των δύο ταμείων προνοίας στο 25% και ότι το υπόλοιπο θα δοθεί σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία και με διαφορετικό τρόπο. Το πρώτο μέρος θα δοθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση του κουρέματος στην Τράπεζα Κύπρου και για το υπόλοιπο θα γίνει μερίδα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα παραχωρηθεί κατά την αφυπηρέτηση του κάθε υπαλλήλου.

Χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης ανέφερε ότι σε μείωση του προσωπικού κατά 2.500 θα προχωρήσει η νέα διοίκηση. Προς το παρόν η Τράπεζα στοχεύει σε κατάρτιση σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης. Σε αυτό το στάδιο πρόσθεσε δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις ή πλεονασμούς διότι απαιτείται πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης Τράπεζας Κύπρου.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: