19.6.13

Κόντρα Δούρου - Μιχελάκα...


Δούρου: Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι το κόμμα μου...
Κόντρα μεταξύ του Γιάννη Μιχελάκη και της Ρένας Δούρου ξέσπασε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» με αφορμή το πώς χειρίστηκαν οι δημοσιογράφοι και πως ερμήνευσαν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιες φορές τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είναι πιο επικίνδυνα ακόμη και από το όταν νομοθετείς.

Ακολούθησε ο επίμαχος διάλογος

Μιχελάκης: Μιλάω κυρία Δούρου για τη δημοσιογραφική λειτουργία. Οι ρεπόρτερ όταν έχουν κάποιες απορίες, παίρνουν κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο που καλύπτουν το ρεπορτάζ και ρωτάνε. Μιλάμε για τη βασική δημοσιογραφική λειτουργία.

Δούρου: Είμαι της άποψης ότι πάρα πολλές φορές κάποιες ερμηνείες, κάποιες διαπιστώσεις, κάποια ρεπορτάζ μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα ακόμη και από το να νομοθετείς. Αυτό που έγινε χθες νομίζω ότι απομειώνει περαιτέρω το πώς λειτουργεί ή το πώς θέλουμε να παρουσιάσουμε ότι λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Δεν ξαφνιαζόμαστε επειδή δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου, να σας θυμίσω ότι κάποια στιγμή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πριν καθαρογραφεί η απόφαση με τον περιβόητο νόμο Ραγκούση, φρόντισε να μας την ερμηνεύσει. Λέω λοιπόν ότι αυτό που έγινε χθες και εσείς θέλετε να το περιορίσετε σε κάποιους συναδέλφους σας και στην καλή δουλειά που μπορεί να έκαναν, είναι επικίνδυνο.

Μιχελάκης: Άρα λοιπόν η δημοσιογραφική λειτουργία και το να κάνεις ρεπορτάζ είναι επικίνδυνο. Αυτό είναι το συμπέρασμα.

Δούρου: Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι το κόμμα μου.

Μιχελάκης: Το ΣτΕ έβγαλε μία συγκεκριμένη απόφαση και οι δικαστικοί ρεπόρτερ ρώτησαν να διευκρινίσουν κάποια πράγματα. μήπως όμως κυρία Δούρου όλα τα πολιτικά στελέχη των κομμάτων από προχθές που βγήκε η απόφαση δεν βγαίνουμε να σχολιάσουμε και να πούμε την άποψή μας για κάποια σημεία;...
 http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: