19.6.13

Καταδίκη του κλεισίματος της ΕΡΤ από την ομογένεια του Σίδνεϊ...


Σε ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζεται η ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), ενός Δημόσιου Οργανισμού που απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους», κατέληξε η...
συγκέντρωση που κάλεσε στο οίκημά της την περασμένη Κυριακή η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας.
«Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης θα έχει επιπτώσεις στον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Το δικαίωμα της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και με αυτήν την ενέργεια η Κυβέρνηση στερεί από εμάς τους Έλληνες το δικαίωμα αυτό» αναφέρεται στο ψήφισμα και προστίθεται:
«Η βεβιασμένη αυτή ενέργεια είναι ένα μεγάλο πλήγμα στην Δημοκρατία, αφού η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία κρατούσε σε υψηλό επίπεδο το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της διατήρησης της ελληνικής ταυτότητας που τόσο επιζητούμε εμείς οι ομογενείς. Οι Έλληνες της Αυστραλίας απαιτούν από την Ελληνική Κυβέρνηση την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ και γενικότερα στον Ελληνικό λαό».

Της συγκέντρωσης προήδρευσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης, ενώ αναλυτική αναφορά στο θέμα έκανε ο γραμματέας, Μιχάλης Τσιλίμος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Θεόδωρος Μάρκου, και ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε ότι και το ΣΑΕ υιοθέτησε παρόμοιο ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στις ελληνικές αρχές.
Μίλησαν, ακόμη, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου South Coast, Θανάσης Ρόρρης, ενώ αναγνώστηκε η ανακοίνωση καταδίκης που εξέδωσε ο ομοσπονδιακός γραμματέας του σωματείου που εκπροσωπεί τους Συντάκτες της Αυστραλίας (Μedia Alliance), Christopher Warren.

Ακολούθως, μίλησαν συμπάροικοι, οι οποίοι δυναμικά ζήτησαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Central Coast, Φωκίων Βούρος, ο οποίος είπε ότι ο φορέας του συνυπογράφει το ψήφισμα.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου παρέστη στην συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό....
http://www.neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: