22.6.13

Πανούσης: Ποτέ δεν είπα ότι διαφωνώ με τον Κουβέλη...




Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων τα οποία τον φέρουν να διαφωνεί με την απόφαση του Φώτη Κουβέλη προχώρησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και γνωστός εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης, ο οποίος υποστηρίζει πως...
όχι μόνο στηρίζει την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, αλλά παράλληλα πιστεύει πως «η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ήταν να μας διώξει».
Ο κ. Πανούσης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως εξήγησε αρκετές φορές στους δημοσιογράφους ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών πως «όχι μόνο ήμουνα υπέρ της πρότασης Κουβέλη και της αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά και υπέρ της άποψης ότι η στρατηγική της Ν.Δ ήταν να μας διώξει», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για παρερμηνεία μιας παλαιότερής του ανάρτησης στην οποία ανέφερε πως «ένας λαός βρίσκει πάντοτε έναν ασήμαντο λόγο για ν' αυτοκαταστραφεί».
Ο κ. Πανούσης, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook την Παρασκευή:
«Φιλοσοφικό, ηθικό και πολιτικό ερώτημα Κρίσεως (όχι της οικονομικής κρίσης αλλά της άλλης, της Εσχατολογικής): όταν μια χώρα δεν θέλει να σωθεί (γιατί νομίζει ότι έχει δίκιο και απλώς οι άλλοι την αδικούν ή δεν την καταλαβαίνουν), όταν ένας λαός βρίσκει πάντοτε έναν ασήμαντο λόγο για ν' αυτο-καταστραφεί (συχνά και μέσω εμφυλίων) γιατί, πώς, ποιος, πότε, με ποιον τρόπο μπορεί να τους σώσει;
Η αυτοκτονία είναι δικαίωμα του ανθρώπου και η αυτοδιάλυση δικαίωμα των λαών.
Όπερ έδει δείξαι».
Γι' αυτή του την ανάρτηση, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι έχει να κάνει με άλλο θέμα και όχι με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Η σημερινή ανάρτηση του κ. Πανούση:
«Τρεις φορές εξήγησα στους δημοσιογράφους ορισμένων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών οτι όχι μόνο ήμουνα υπέρ της πρότασης Κουβέλη και της αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά και υπέρ της άποψης οτι η στρατηγική της Ν.Δ ήταν να μας διώξει. Αυτοί όμως εξακολουθούν να ερμηνεύουν και να συσχετίζουν μια παλαιά μου δήλωση για άλλο θέμα με τα τελευταία γεγονότα».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: